sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Sock Madness 16, lämmittely, karsinta ja ensimmäinen kierros

Tämän vuoden hullutteleva sukkakisa, Sock Madness alkoi maaliskuun alussa.


Helmikuun alussa julkaistiin jo ensimmäinen lämmittelyohje. Ihan aina en ole neulonut kisan lämmittelyohjeita ja nytkin neuloin vain tämän ekan. Toiseen valitsin kyllä jo langat ja ohjeenkin latasin mutta jäi sitten kuitenkin neulomatta kun puikoilla oli ruuhkaa muutenkin. 


Ensimmäisen lämmittelyohjeen suunnittelija on suomalainen Anna Mäkilä.Olin juuri aloittanut sukat kun sain puhelun sairaalasta ja toisen sukan neuloin melkein kokonaan kuntoutuksessa, aloitin aamulla autossa kun mies vei minua sairaalaan. Lankavalinta olisi voinut olla parempikin, raitalangassa on tuommoisia epämääräisiä vaaleita kohtia jotka melkein hukkuivat kun toinen lanka oli luonnonvalkoinen. Onneksi näistä ei kukaan katsonut virheitä, niitä tuli melko varmasti koska neuloin toisen sukan ulkomuistista ilman ohjetta joka oli kyllä mukana. HOitajat ihaili kovasti näitä sukkia sairaalassa.Malli: Solar Flares, ohje tulee Ravelryyn joskus kesällä kun kisa on ohi. Ohje oli jaossa kilpailijoille helmikuun kaksi ensimmäistä viikkoa.

Langat: Raidallinen Fabel, luonnonvalkoinen Svarta Fåret Frost sekä kärjessä, kantapäässä ja resorissa Misanja Merinosukkalanka

Puikot: 2,5 mm ja 2,75 mm pyöröpuikot


Karsintamalli tuli kilpailuun ilmoittautuneiden sähköpostiin maaliskuun toisena päivänä. Vähän yllättäenkin. Joskus on pitänyt odottaa pidempäänValitsin langat vasta kun olin nähnyt mallin. Jotenkin ajattelin että raitalangassa olisi ollut enemmän vihreää. Mutta sinistä oli ainakin yhtä paljon ja sukista tuli aika eriväriset. Tuomarilinja oli harvinaisen tiukka karsintakierroksella. Ihmisiä tippui huutosakkiin kun tuomarit eivät nähneet kierrettyjä silmukoita noissa palmikoissa. Ja senkin he näkivät kun osa ei olut nostanut kaikkia silmukoita. Tuo pohjan nostetaan joka neljännellä kerroksella mallineule oli kyllä aika petollinen. Itsekin huomasin toisessa sukassa yhden rivin jossa olin unohtanut nostaa silmukat mutta korjasin sen ennen sukkien ilmoittamista.
Pääsin siis näillä mukaan kisaan, projektisivulla oli tarvittavat tiedot vaikka taisin lisätä langankulutuksen aika myöhään. Tämäkin ohje tulee Ravelryyn vasta kisan jälkeen kesällä Noissa palmikoissa nostellaan siis silmukoita, eikä aina niitä oikeita silmukoita vaan välillä hassusti myös nurjia.

Malli: Engelkristall 

Langat: Monivärinen Nako Boho, väri taitaa olla Save the  World, Astermann Step, keltainen

Puikot 2,75 mm pyöröpuikko, kantapäässä ja kärjessä 2,25 mm


Joukkueiden jako sujui tänä vuonna sukkelasti. Päädyin ennalta ajatellen aika hitaaseen joukkueeseen, mun joukkueen kirjain on R. Joukkueita on välillä A-Z A on hitain ja Z nopein.  


Ensimmäisen kisaohjeen tullessa ajattelin vain että tämän mä osaan, onhan mulla itsellä melkein samanlainen ohje tehtynä. eli olen käyttänyt tätä ohjeen mallineuletta muutaman kerran. Ravelrystä löytyy mun tekemä ohje jonka julkaisin muutama vuosi sitten blogissa jos haluat neuloa noita smokkeja ja lehtiä ennen kisaohjeen ilmestymistä joskus kesällä.
Mallissa ei siis mulle mitään uutta ja ihmeellistä, helmiä lisättiin mun mielestä vähän hassuihin paikkoihin, huonosti näkyvät jos ei osaa katsoa tarkasti. Malli oli useimmille aika helppo. Ensimmäinen kierros päättyy joskus ensi viikolla ja suurin osa joukkueista on jo täynnä. Tällä kierroksella tuomarilinja oli huomattavasti löysempi. Hylkäyksiä ei ole tainnut paljon tulla. Paitsi joku ei ollut suostunut laittamaan projektiin vaadittuja kuvia vaikka pyydettiin. Joukkue, mihin mut on sijoitettu, oli yllättäen ensimmäisenä valmis tällä ekalla kierroksella. 

Malli: Ipomoea Socks 

Lanka: Viime kesän neulefestareilta ostettu Kässäkerho PomPom BFL Sock, väri haave, joka näytti vyyhdillä aika beigeltä, kuvissa sukat on kyllä melko vaaleanpunaiset

Puikot: 2,25 mm pyöröpuikko


Karsintakierroksen jälkeen ei vielä saatu bonusohjetta mutta tän ekan kierrokset läpäisseet sai sähköpostiinsa bonusohjeen. Otin ohjeen aika nopeasti puikoille. Sopivan unisex ohje joten päätin neuloa sukat miehelle. Mallissa siis illuusioneuletta jossa kuviot muodostuu nurjista silmukoista oikealla pohjalla lisäksi silmukoita nostettiin ja neulottiin ristiin. Pohjassa nostettiin taas silmukoita joka neljäs kerros mutta jotenkin se oli helpompaa kuin karsintasukissa Pyysin miestä sovittamaan ekaa sukkaa ja hän oli sitten ottanut sukat käyttöön saman iltana kun sain sukat valmiiksi. Kuvissa siis sukat käytön jälkeen kun en ehtinyt ottamaan kunnollisia kuvia valoisaan aikaan. Mies tajusi kyllä virheensä ja oli vähän nolo kun toi sukat aamulla takaisin: Näitä, ei olis vissiin saanut vielä ottaa käyttöön.

Malli: I got wise

Lanka: Lankava Sulo vihreä ja oranssi

Puikot: 2,25 mm pyöröpuikko
1 kommentti: