sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Toinen kierros

 Sock Madness kisan ensimmäinen kierros päättyi yllättävän nopeasti ja toinen kierros alkoi jo viime tiistaina.


Me oltiin just tulossa autolla lapsenvahtikeikalta kun ohje kilahti sähköpostiin. Olin käynyt ostamassa Cittarista pari kerää Novitan Venlaa. Aloitin sitten sukat toisella uudella kerällä, puikot oli toki mukana autossa. Sain neulottua ekan sukan resorin kotimatkalla. Kotona mietin sitten jatkoa. Resorin jälkeen alkoi kirjoneule ja vaikka lopputulos olisi ehkä ollut tasaisempi pienemmillä puikoilla, niillä 2, 25 mm pyöröillä joilla neuloin resorin päätin tehdä kirjoneuleosuuden 2,75 mm puikoilla. Tässä oli vain se vika että olin neulonut koko päivän miehen sukkaa just niillä puikoilla. Mulla on tätä kokoa useammatkin puikot mutta en viitsinyt ärsyttää miestä etsimällä toista pyöröpuikkoa tai sukkapuikkoja. Joten ei kun uusi sukka sille samalle pyörölle joka oli jo varattu. Onneksi meidän tiimi ei ole mikään huippunopea vaikka edellisen kierroksen nopeimpana valmis olikin. Päätin siis että ehdin seuraavalle kierrokselle vaikka ylimääräinen sukka vähän hidastaisikin. Ja hidastihan se. Kaikki tietävät miten käy kun neuloo kahta raidallista sukkaa samalla pyöröllä. Langat oli kivasti solmussa monta kertaa.



Kakkoskierroksen sukissa on sivussa pieni tasku joka neulotaan onteloneuleena. Koska tiedän aiemmista kokemuksista että mun onteloneule on löysempää kuin sileä ja varsinkin löysempää kuin kirjoneule, otin työhön taskun kohdalle pienemmän pyöröpuikon. Eli tässä kohdassa neuloin kahta sukkaa kahdella pyöröllä. Ja taskun silmukat luotiin minulle uudella tavalla, aina oppii jotain uutta kun osallistuu sukkakisoihin.



Kun kisasukan kantapää oli tehty, ylimääräinen sukka oli melkein valmis. Neuloin myös kantapään pienemmällä puikolla.



Toinen sukka valmistui sitten melkein itsestään kun hidastetta ei enää ollut. Ekassa sukassa on muuten ainakin yksi virhe jota tuskin huomaa muut kuin minä. Laita kommentti jos löydät tuon virheen. Neuloin ensin vasemman jalan sukan.





Raportoin sukat valmiiksi perjantai-iltana. Jouduin odottamaan tietoa läpipääsystä kauan koska mun kuvat ei olleet ihan kelvollisia, sukat on muutamissa kuvissa päällekkäin vaikka niin ei saisi olla. Otin tabletilla muutaman uuden kuvan ja pääsin lopulta jatkoon. Bonusohjeen tulostin just äsken. Ehkä neulon myös bonussukat ennen seuraavaa kisakierrosta. Tämä kakkoskierros tuntuu menevän myös aika nopeasti, vain hitaimmiksi ennalta arvioiduissa joukkueissa on vain muutama valmiina tällä hetkellä, muut joukkueet täyttyvät reippaalla tahdilla.



Ja sit vielä kuva niistä ylimääräisistä sukista. Näistä ekan neuloin helmikuussa kuntoutuksessa ja toinen valmistui viime torstaina. Annoin myös nämä kakkoskierroksen sukat miehelle, sukat on lähempänä kokoa 42 kuin 36. 




Malli: Plaid Pocket Socks

Langat: Novita Venla, tumma ja vaalea harmaa, Step Classic, keltainen

Puikot: 2,25 mm ja 2,7 mm pyöröpuikko

3 kommenttia:

  1. Nämä ovat kyllä kivat sukat, kuvioltaa ja että taskukin! Hauska.

    VastaaPoista
  2. Mukavan näköiset sukat! Tuo ruudutus tuntuu uudelta ja kivalta.

    VastaaPoista
  3. Olipas hauskat sukat kisasukkina :D Mukavaa myös, että sait kaikki kolme sukkaa valmiiksi ^___^

    VastaaPoista