sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Toisen kierroksen bonus ja kolmas kierros

Mulla oli puikoilla kaikenlaista heti toisen kierroksen jälkeen en päässyt aloittamaan bonusohjetta kovinkaan pian. Yhtenä lauantaina otin sitten langat ja ohjeen mukaan autoon kun lähdettiin ostoksille vähän kauemmas.


Ohjeen lukeminen oli ehkä hieman haastavaa liikuvassa autossa. Sukat aloitetaan kärjestä ja lisäykset tehdään aika epäsäännöllisesti. Tykkään enemmän ohjeista joissa kärki lisäykset tehdään samaan tahtiin koko ajan. En tiedä mikä design element nuo lisäykset oikein oli ei ne ulkonäköä ainakaan paranna.Nämä sukat neuloin kakkoskierroksen ruutusukkien jämistä. Kirjoneuleessa piti seurata kaaviota koko ajan tai siis kahta kaaviota koska vaikka kaavio on periaatteessa sama jalan päällä ja alla, edessä ja takana niin värit vaihtavat paikkaa joten helpompi seurata erillisiä kaavioita


Näissä sukissa on myös vähän omituinen kantapää, jalassa ihan istuva blokkereissa ei niinkään. Ekan kantapään tein suunnilleen ohjeen mukaan. Toisen ihan ohjeesta ja se toinen onnistui sitten paremminMalli: Zöllner Socks 

Langat: Novita Venla kaksi harmaata, Step Classic keltainen.

Puikot: 2,25 mm kärjessä kantapäässä ja resorissa, 2,75 mm kirjoneuleessa

Ennen kolmannen kierroksen alkamista oli sitten vuorossa pääsiäistauko. Tauolle saatiin neulottavaksi ylimääräinen bonusohje. Olen neulonut jo ensimmäisen sukan bonusohjeella mutta kesken jäi kun kolmannen kierroksen ohje tuli sähköpostiin.


Ja se kolmas kierros sitten. Sukat on valmiit ja juuri nyt odotan tuomariston päätöstä menikö läpi.Ohjeen kuvissa sukat näytti tosi kivoilta. Mutta onko nää mun sukat sitä, pieniä kiemurtelevia palmikoita varpaasta kantapäähan ja sitten vielä palmikkorinkula varressa.

 Terän ja varren palmikoita oli jotenkin hankala neuloa. Ei mitään rytmiä vaan palmikot on  laitettu vain peräkkäin jossain välissä on yksi kierretty silmukka joka on reunustettu nurjilla silmukoilla ja välillä kierrettyä silmukkaa ei olekaan. Kantapään ja rinkulan palmikoissa oli vähän enemmän rytmiä vaikka mukana oli myös paljon nostettuja silmukoita. Joten en nyt oikein tiedä, hankalaa ainakin oli alusta loppuun Ja meinasin unohtaa toisesta sukasta resorin kokonaan. Sain rinkulan valmiiksi, silmukoin sen kiinni toiseen päähän ja päättelin langanpään. Sitten päätin päätellä toisen sukan langanpäät samalla vauhdilla ja huomasin vasta sitten että siinä ekassa sukassa olikin resori.  

Näissä on ihan toimiva kantapää vaikka se onkin tuommoinen vähän erikoinen. Sanoinko jo että en tykkää noista kolmen silmukan  2/1 palmikoista yhtään. Enkä kyllä siitäkään että kukaan ei tarkista mun valmiita sukkia juuri nyt. Meidän tiimissä taisi olla aika paljon paikkoja vielä jäljellä.Malli: Cably Wably

Lanka: Opal 4 fach Schafpate 12- Wanderlust.

Puikot: 2,25 mm pyöröpuikko

1 kommentti:

  1. Bonussukat on hienot ja hyvät värit langoissa. Tosiaan noissa kolmansissa noita pikku palmikoita on melkein ahdistavan paljon. Melkoisen vaikeilta nuo nallit näyttävät eli jäisivät varmaan multa kesken.

    VastaaPoista