tiistai 3. toukokuuta 2022

Valo

 Nyt kun Sockmadness kisan kolmas kierros lähestyy loppuaan, enää muutama neuloo ja mulla on kolmannen kierroksen bonusohje vielä puikoilla. Voisin esitellä vähän aikaa sitten valmistuneen testineuleen.AnnaJohanna huuteli Ravelry-ryhmässään testaajia uudelle pusero-ohjeelleen joskus vuoden alkupuoliskolla. Ilmoittauduin mukaan koska olin tilannut Novitalta kakkoslaatuista Woolly Wood lankaa viime vuoden loppupuolella. Jos ihan oikein muistan syy kakkoslaatuun oli se että langassa on modaalia priimalaatua vähemmän. Enemmän villaa siis, ei todellakaan mitään sekundaa. Ihan varmaksi en asiaa tiedä koska langat toimitettiin ilman vyötettä. Katsoin kuitenkin että metrimäärältään lanka olisi ohjeeseen oikein sopivaa. Tein mallitilkun ja aloitin neulomisen helmikuun alussa juuri ennen kuntoutukseen lähtemistä. Jätin keskeneräisen työn kotiin ja parin viikon kuluttua kun palasin jatkoin taas neulomista.

Neuloin paitaa SockMadness kisan lomassa aina kun ehdin. Maaliskuun lopussa testiaikaa oli enää reilu viikko jäljellä. Olin siinä vaiheessa suunnilleen kainalossa menossa. Siis helma, hihat ja kaulus neulomatta ja aikaa reilu viikko. Vaikka paidassa on monenlaista nyppyä ja palmikkoa, mallineuleet on helppo muistaa ja ne toistuvat hyvällä rytmillä. Laskin siis vain kerroksia ja neuloin menemään. Kun eka hiha oli valmis ja toinen puolivälissä päätin neuloa paidan lahjaksi mun siskolle jonka synttäreille oltiin menossa pääsiäisenä. Pääntielle tein sitten ihan 1/1 joustimen, ohjeessa tehdään tuota rikottua joustinta mutta sai tehdä myös 1 o, 1 n.
Sovitin paitaa ja mietin onko se liian lyhyt. Lankaa olisi ollut jäljellä helman jatkamiseen mutta kun pesin valmiin paidan ja venyttelin vähän kun laitoin sen kuivumaan niin paidasta tuli just sopiva aikuiselle naiselle. Sille siskolle siis. Olisin voinut pitää paidan myös itse ja ehkä olisi ollut viisasta pitääkin paita ihan vaan itsellä. Sisko sovitti paitaa ja se oli hänellekin ihan sopiva. Alkoi sitten kuitenkin tyrkyttää paitaa teinityttärelleen vaikka totesikin että onpa mukavan pehmeä. Mun mielestä tämä malli tässä koossa on ihan aikuisen vaate ei hontelon teinin vaikka muoti kai suosiikin nyt ihan ylisuuria vaatteita. Lopulta paita päätyi toiselle tyttärelle joka ei ollut meidän käydessä kotona. Ja ostin jo langat itselle tehtävään versioon vaikka tätäkin lankaa jäi melkein toiseen samanlaiseen paitaan riittävä määrä. Tällä kertaa kakkoslaadussa ei ollut mitään vikaa. Lopputulos siis muidenkin kuin mun mielestä ihanan pehmeä ja miellyttävä, aiempi kokemus priimalaadusta oli kyllä huonompi. Ohjettakin suosittelen kaikenlaisia kivoja yksityiskohtia löytyy ja ohje on selkeä ja helppo seurata.

Malli: Valo

Lanka: Novita Woolly Wood kakkoslaatu

Puikot: 3,75 mm ja 4,5 mm pyöröpuikotEi kommentteja:

Lähetä kommentti