sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Siitä se ajatus sitten lähti

 Jostain syystä sukkahullutuksen sukkien kuvaaminen ja muutamien langanpäiden päättely ei nyt innosta ja ne finaalisukatkin on vielä kesken. Onneksi on jotain mikä oli pakko neuloa loppuun ja kuvatkin piti ottaa.


Olen ollut sairaslomalla melkein koko vuoden, osasairasloma päättyi vasta syyskuun alussa. Töissä minulle oli otettu sijainen joka jatkoi kesätyöntekijänä kesäkuussa kun palasin töihin osa-aikaisena. Juteltiin sitten tämän kesätyöntekijän kanssa käsitöistä ja hän kertoi jonkun vanhan sukulaisen neuloneen hienon pyöreän pöytäliinan jota oli sitten suvun naisten kesken ihasteltu tekijä oli kertonut että liinassa on virhe joka harmittaa häntää mutta eihän sitä kukaan muu löytänyt.


Sain tuosta pöytäliina keskustelusta idean tehdä tänä vuonna kesätyöntekijöille huivit läksiäislahjaksi, yleensä olen antanut sukkia. Etsin Ravelry-kirjastosta muistelemaani pyöreän huivin ohjetta. Olin ostanut neulefestareilta Ilun värjäämää silkkimohairia kaksi 50 gramman vyyhtiä mutta lankaa olisi ehkä pitänyt olla vähän enemmän mutta ainakaan festareilla ei ollut tätä väriä kuin nuo kaksi vyyhtiä.


Ohjeessa luki ainakin yhdessä kohtaa että tämä ei ole mikään television katsomis neule mutta kukapa semmoisia uskoisi eli olen katsonut telkkaria tätä neuloessani ja virheitä ihan varmasti enemmän kuin yksi.


En laittanut huiviin ihan niin paljon helmiä kuin ohjeessa on. Ja käytin todella eri värisiä helmiä, tosin samalla kerroksella oli aina samanvärisiä helmiä Lopussa minulta loppui kooon 8 mustat helmet ja jatkoin isommilla koon 6 helmillä.


Ja se alkuperäinen lankakin loppui kuten vähän epäilinkin. Onneksi löysin lankakaupasta liukuvärjättyä alpakkasilkkiä joka sopi malliin yllättävän hyvin. Ja ihan viimeisillä kerroksilla käytin vielä kolmatta lankaa, tummaa mohairsilkkiä.


Saaja ilahtui huivistaan kovasti ja sanoi että voisi kuvitella että nuo reunakerrokset olisi suunniteltu neulottavaksi toisella värillä.


Malli: Rose of the North

Lanka: Handu Bumblebee, vaalean harmaa, Austerman alpaka silk, liukuvärjätty, Ito Sensai, tumma harmaa

Puikot: 3,75 mm pyöröpuikko

3 kommenttia:

  1. Kiitos, ehkä vähän harmitti kun tämä ei jäänyt itselle, just semmoinen huivi jos voisin käyttää itsekin. Onneksi saaja ilahtui. Silkki-mohairista tuli yllättävän kiva huivi joten ehkä teen joskus toisenkin, mallin olen jo valinnut eikä sekään huivi taida jäädä itselle.

    VastaaPoista