maanantai 21. marraskuuta 2022

Messureissu tehty

 Perjantaiaamuna heräsin aikaisin. Olin ostanut junaliput jo muutamaa päivää aiemmin mutta messulipun oston jätin messuille.

Kävin pikaisesti suihkussa ja söin aamupalan. Mietin koko ajan mitä otan mukaan mutta keräsin mukaan otettavat vasta kun olin herättänyt miehen kuskiksi juna-asemalle.

Seinäjoelta Tampereelle menevässä junassa oli muutama neuloja mun kanssa samassa vaunussa. Joku mietti asemalle tullessa ehtiikö seuraavaan messukeskuksen suuntaan menevään bussiin. Asemalla laitoin tyttärelle viestin että odotan heitä aseman edessä. Katsoin siinä odotellessa kartasta reittiä keskustorille jos joudutaan suuntaamaan varsinaiseen messubussiin joka lähtee sieltä.

Jonotimme pysäkillä bussiin nro 12 jolla olisi päässyt messuille. Jono oli pitkä ja ohi meni monta bussia. Lopulta tuli myös numero 12. Bussi oli ihan täynnä joten päätimme suunnata kohti keskustoria. Sinne oli onneksi aika lyhyt matka ja siellä ei tarvinnut odottaa yhtään, bussi tuli heti kun pääsimme sinne. Tytär meni taaperon ja rattaiden kanssa keskiovesta ja minä maalainen opettelin maksamaan bussimatkan lähimaksuna. Lipunmyyntiin oli messuilla aika pitkä jono mutta onneksi se lyheni kun rannekkeiden vaihtajia ohjattiin jonosta toiseen paikkaan. Lapsi meinasi hermostua jonossa mutta saatiin liput kuitenkin aika nopeasti. sitten pysähdyttiin hetkeksi ja lapsi sai välipalaksi keksejä ja banaanin, oli antanut hänelle bussissa smoothien välipalaksi mutta myös banaani maistui.Sitten kierrettiin vähän A-hallia ja käytiin myös E-hallissa jossa oli tytärtä kiinnostavia osastoja, lähinnä valmiita vaatteita. Takaisin A-halliin, josta bongasin lehtimyyjän. Lopetin vasta Kotiliesi Käsityön tilauksen joten tartuin messutarjoukseen. Sitten pikaisesti Taito Pirkanmaan osastolle jossa ei näyttänyt olevan haluamaani väriä Paksu Pirkkalankaa. Katsoin aulassa olevasta kartasta Suuri Käsityö lehden osaston. Sinne siis seuraavaksi. Messutarjous oli taas aika hyvä.Seuraavaksi C-halliin jossa käytiin katsomassa Novitan osastolta Kalevala mallineuleet. Tytär tykkää kalevalakoruista ja olin jo aiemmin ostanut novita x kalevala neulelehden. Tytär tilasi heti sukat ja pipon. Pipo on jo neulottu kun mulla oli kotona siihen sopiva lanka.

C-hallissa kierretiin jonkin aikaa ainoat lankaostokset tein Lanitium ex Machina osastolla, kolme vyyhtiä ohutta sukkalankaa tarjoushinnalla. Lisäksi ostin muutaman kirjan. En kylläkään itselle vaan lapsille ja lapsenlapselle.Lopuksi käytiin vielä rva Silmusolmun osastolla. Tytär osti mun valitsemat sukkalankavyyhdit mulle joululahjaksi.Sitten kello olikin jo sen verran että päätimme lähteä kohti juna-asemaa. Messuilta menimme asemalle bussilla 12 joka oli näin päin aika tyhjä kun messut oli auki vielä kauan aikaa. Asemalla syötiin leivät Subwayssa, tytär syötti taaperolle pilttiä ja osti maitoa pulloon. Kävi vielä vessassa vaihtamassa vaipan ja voitiin mennä pihalle, jossa oli aika kylmä, odottamaan junaa. Juna tuli myöhässä ja mun vaunuun oli aika pitkä matka ehdin aika viime tipassa juna taisi jo liikkua kun pääsin paikalleni. Samassa vaunussa oli useampi joilla oli  paikkalippu paikalle jossa istui jo joku. Istuin paikallani vain hetken. Tulomatkalla olin neulonut koko ajan mutta nyt en kaivanut neuletta laukusta. Lähdin etsimään tytärtä ja taaperoa jotka olivat ottaneet paikan leikkivanusta. Kävelin vaunun läpi mutta en nähnyt heitä. jäin odottamaan ja bongasin heidät vihdoin vähän ennen Parkanoa. Vaikka juna oli Tampereelle tullessa myöhässä, Parkanoon tultiin etuajassa. Jouduin hoputtamaan tyttöä kun oltiin jo asemalla. Ulos päästyämme todettiin molemmat että multa ei tarkistettu lippua. Tyttären käydessä vessassa mä putsasin asemalla seisonutta lumista autoa.Istuin kotimatkalla lapsen kanssa takapenkillä. Luettiin yhdessä messuilta ostettua kirjaa. Kolmostiellä tuli vastaan ambulanssi, tytär muisteli että siitä sun ambulanssikyydistä taitaa olla kohta vuosi. Korjasin että on jo yli vuosi ja kerroin samalla lukeneeni että puolet kuolee vuoden sisällä aivoverenvuodosta. Käytiin kotimatkalla vielä kaupassa kun tytär oli menossa veljensä luokse yöksi eikä siellä oltu varauduttu vieraisiin.

Messuostokset oli siis tänä vuonna varsin maltilliset eikä niistä ole nyt kuvia. Ihan hyvä vaan että en ostanut paljon mitään. Aloitin tänä aamuna käsityöhuoneen siivouksen ja monessa pussukassa on vanhoja messuostoksia Suomesta ja Lontoosta. Eli uusille ostoksille ie ole mitään tarvetta. Kuvissa messuilla päällä ollut neule uusimasta Novitalehdestä. Ostin talvella ison pussillisen Novitan Icelandic Wool lankaa kun se oli monessa paikassa alessa. Suunnittelin paitaa Minun Islantilaisneuleeni kirjasta mutta suunnitelmilla on onneksi tapana muuttua. Mulla oli messureissulla tän paidan alla villapaita ja pari trikoopaitaa eikä ollut yhtään kuuma. Ainakin perjantaina messuilla oli tehokas ilmastointi. Tytär riisui toppatakkinsa ja laittoi sen aika pian takaisin kun totesi että ei tarkene ilman.Malli: Kvitka neule, Novita 4/2022

Lanka: Novita Icelandic Wool Aran

Puikot: 4 mm ja 5 mm pyöröpuikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti