sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Punaviini ja pöytähopeat

 Vaasassa oli myös tänä vuonna Neulovaasa tapahtuma elokuussa. Sain miehen kuskiksi ja pääsin käymään tosi kivassa lankatapahtumassa. Paikalla oli paljon pieniä lankayrittäjiä. Olin päässyt testineulojaksi salaiseen paitaneulontaan. En kuitenkaan löytänyt oman paikkakunnan lankakaupasta just oikean väristä lankaa. Neulovaasa tapahtumassa se lanka oli odottamassa mua ihan ekassa pöydässä. Ostin kaikki kolme vyyhtiä oikean väristä lankaa. Mutta sitä neuletta en kuitenkaan esittele vielä. Ehkä ensi keväänä kun ohje on julkinen.Mutta myös tämän päivän postaus liittyy Neulovaasa tapahtumaan. Siellä ollessani tytär laittoi viestiä, neulonko heidän pienelle pojalleen jussipaidan. Siis pienelle satakuntalaiselle pohjalainen paita. Tottakai neulon. Tyttö laittoi myös linkin ohjeeseen. Kyseessä oli Novitan nettisivuilta löytyvä vauvan jussipaita. Ohjeessa oli käytetty Nalle-lankaa mutta päätin heti että neulon paidan ohuemmasta langasta. Eipä muuta kuin kiertämään vielä kaikki pöydät jos jollakin olisi sopivat langat myynnissä. Ja sieltähän ne löytyi Ruskanlehdellä oli oikein sopiva viininpunainen ja harmaa väri vyyhdeissään. Otin kaksi vyyhtiä harmaata ja yhden viininpunaista. Kotona sitten huomasin että värien nimet olivat nuo otsikossa mainitut punaviini ja pöytähopeat. Aika prameat nimet pohjalaispaidan väreiksi.
Ohjeessa oli vain pieniä kokoja ja lasten paitaohjeessa ihan liian isoja kokoja. Tein kuitenkin paidan vauvan koolla. Lisäsin vähän silmukoita ja pituutta paitaan. Lokakuun alussa paita alkoi olla melkein valmis. Ostin Seinäjoen käsityömessuilta paitaan punaiset napit. Marraskuun alussa käytiin tytön luona ja vein lapselle valmiin paidan. Paita oli oikein sopiva vähän alle kaksivuotiaalle. Noin pienelle on vielä ihan kiva neuloa. Melkein kaikki kelpaa mukisematta toisin kuin isommille serkuillensa jotka osaavat olla jo kovin vaativia.

Malli: Jussipaita vauvalle

Lanka: Ruskanlehti Polwarth fingering

Puikot: 2.75 mm ja 3,25 mm

Joulukuu on taas ihan nurkan takana. Tänäkin vuonna blogissa on joulukalenteri. Mulla on tänä vuonna itsellä tosi monta joulukalenteria. Teejoulukalentereita on kaksikin erilaista tosin taisin luvata pussiteet miehelle eli hän saa joka aamu joulukuussa erilaista teetä kun lähden töihin. Sitten mulla on myös kaksi suklaakalenteria. Ja sokerina pohjalla mulla on myös lankakalentereita. Niistä yhden esittelen blogissa samoin kuin lanka-adventtikalenterin jonka ekan luukun avasin tänään ja josta löytyi tämä ihanuus:Muuten mun blogin joulukalenteri on taas täynnä aiemmin postaamatta jääneitä neuleita ja ajatuksia niistä tai jostain muusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti