maanantai 13. helmikuuta 2023

Monta pientä elefanttia

 Viime vuoden loppupuolella ilmestyi kirja Klassikkokuosit neuleina johon Novitan suunnittelijat ovat tehneet ohjeita Finlaysonin kuosien kuvioilla. Tytär ihastui lapsen elefanttipuseroon jonka lupasin tehdä hänen pikkuiselleen. Ostin siis kirjan kun käytiin Prismassa jonkun junareissun jälkeen. Myöhemmin huomasin että kirja olisi ollut myös paikallisessa S-Marketissa. Tän hetkistä tilannetta en tiedä eli onko kirjaa nyt saatavilla myös muualta kuin S-ryhmän kaupoista. Kirjassa on myös muita kivoja malleja, miehen paita on jo puikoilla.Joulukuun lopulla aloittelin käsityötarvikkeiden uudelleenjärjestelyjä ja löysin pussillisen vauvalankoja joita olen joskus ostanut jotain suunnitelmia varten. Mun mielestä langat sopivat hyvin värikkääseen elefanttipaitaan. Myös tytär hyväksyi lankavalinnan, miehensä olisi ilmeisesti tykännyt enemmän mustavalkoisesta värityksestä.

Enpäs olekaan hetkeen neulonut saumallista vaatetta, ohje oli siis paloista neulottavaan paitaan. Neuloin etu- ja takakappaleet erikseen edestakaisin. Hihat tein kuitenkin pyörönä ja vartalon olisin myös voinut tehdä jos olisin edes hetkeksi pysähtynyt ajattelemaan enkä vain neulonut vauhdilla.

Tein paidan ohjeen pienimmällä koolla. Mun lanka on ohjeen Nalle-lankaa ohuempaa joten varsinkin hihoista tuli aika kapeat. Värit on mun mielestä kivat.


Tammikuun lopulla lapsi täytti kaksi vuotta. Käytiin synttäreillä ja vietiin paita lahjaksi. Kaksivee ei vielä vastustele mitään vaatteita joten paitaa saatiin sovitettua synttärijuhlissa. Hihojen pitkät langanjuoksut oli vähän hankalia. Pienet sormet jäi niihin kiinni mutta paita saatiin kuitenkin päälle ja se oli aika sopiva.Malli: Elefanttipusero lapselle kirjasta Klassikkokuosit neuleina

Langat: Drops Baby Merino valkoinen ja tumman harmaa. Muut värit Lanett Baby Ull.

Puikot: 3 mm ja 3,5 mm pyöröpuikot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti