tiistai 14. helmikuuta 2023

Tammikuun sukat ja maaottelu

 Asetin vuoden alussa tavoitteen että saan tänä vuonna joka kuukausi viisi neuletta valmiiksi. Ihan en onnistunut tammikuussa vaan valmiita töitä tuli neljä, kaksi paria sukkia, lapsen paita ja yksi pipo.

Niistä sukista ekat aloitin joulukuun alussa kun Keskisen kyläkaupassa oli näissä sukissa käytetty lanka tarjouksessa. Pitihän mun testata lankaa ennen uusien kerien ostamista.

Toiset sukat neuloin heräteostoksesta. Neulovaasa tapahtumassa viereisessä pöydässä oli useampikin ostanut Wool me once fibers pöydästä lankasetin jossa oli kokonaisen vyyhdin lisäksi 20 gramman minivyyhti ison vyyhdin sävyihin sopivaa väriä. Minäkin hain sitten semmoisen ja aloitin sukat pojalle joka näytti joulun aikaan sukkia jonkalaisista tykkää. Mietin ensin mikä noissa nyt on niin erilaista muihin sukkiin verrattuna. Koska poika oli kehunut erityisesti kantapäätä tajusin aika pian että niissä tykätyissä sukissa on vahvistamaton kantapää. Joten semmoiset sukat siis puikoille.Vanhemmissa sukissa oli silmukoita vain 64 joka on tietysti miehen kokoisiin sukkiin aika vähän. Otin siis 2,75 mm puikot vaikka lanka olikin kovin ohutta. Näitä sukkia neuloin töissä aina teams palaverien aikaan. Ja neuloin näitä myös junassa kun käytiin lapsenlapsen synttäreillä tammikuun lopussa

Nyt helmikuussa puikoilla on useampi paitaneule. Kaksi salaista joista kerron vasta kun saan luvan ja sitten miehelle tuleva kaarrokepaita joka ei ole salainen mutta jossa ei ole oikein vielä mitään näytettävää. Lisäksi olen aloittanut sukat Sock Madness kisan lämmittelyohjeella, lämmittelyohjeita on julkaistu kolme ja kisaa ehtii vielä ilmoittautua. Liity siis Ravelry SockMadness ryhmään ja SM17 Information ketjusta löydät ohjeet miten ilmoitat itsesi vuoden hauskimpaan neulontakisaan. Itse aion tänäkin vuonna vain neuloa ohjeita ilman sen suurempaa kisaamista. 

Lisäksi mulla on puikoilla Novitan sukkaKAL, Sartumetsä sukat seiskaveikasta ja Runolangasta. Mikälie mielenhäiriö mulle tuli kun ilmoittauduin mukaan vaikka en yleensä neulo kirjoneuletta näin paksuista langoista.

Ja sit se maaottelu. Jos olet rekisteröitynyt Ravelryyn lisää ihmeessä sinne valmiiksi saamasi neuleet ja merkitse ne myös valmiiksi. Parina viimeisenä vuonna Ravelryn etusivulla on ollut tilastoa paljonko erilaisia ohjeita on julkaistu ja paljon valmiita neuleita on raportoitu. Sitten on vielä otettu raportti paljonko missäkin maassa on neuleita ilmoitettu valmiiksi asukaslukuun suhteutettuna. Islanti on voittanut tämän kisan joka vuosi ja muutkin pohjoismaat ovat pärjänneet hyvin. Pari vuotta sitten aloitimme kovan kirin kun Norjan lukuihin ei olis enää pitkä matka. Jos siis sinulla on tunnukset Ravelryyn niin käy kurkkaamassa suomenkielisessä Lankalaatikko-ryhmässä minkälaista haastetta on meneillään. Viime vuonna neulottiin ja virkattiin kaikenlaista pientä, tiskirättejä ja patalappuja ainakin. Itse en viime vuonna ollut kovinkaan ahkera noissa pienissä töissä mutta muuten yritin kirjata valmistuneita kun kyllähän ne isommatkin työt lasketaan.Perussukat miehelle, Alize Superwash Artisan, puikot 2,25 mm


Perussukat pojalle, Wool me once fibers Merino Sock, värit Ghost of Christmas Past+ Woods 20g, puikot 2,75 mm
1 kommentti: