torstai 24. maaliskuuta 2011

Metsässä

Viime viikolla, ihan viimeisenä lomapäivänä lähdin kameran kanssa metsään. Tai oikeastaan meidän talon takana olevalle nevalle. Olin tehnyt saman lenkin jo perjantaina mutta silloin ilman kameraa. Lauantaina satoi lisää lunta ja tuiskutti niinpä tosi isot jäniksen (rusakon?) jäljet jäi tällä kertaa kuvaamatta. Lunta oli aika paljon ja uusi lumi upottaa jonkin verran.Puiden päällä oli tosi paljon lunta, muistutin ajoittain lumiukkoa kun kuljin liian lähellä.


Neva on ojitettu joitakin vuosia sitten ja valitettavasti se tulee kasvamaan umpeen.
Mutta onneksi näitä kauniita vanhoja puita voi vielä kuvata. Nevan keskellä kasvaa vain mäntyjä. Ojien vieressä on jo muutamia koivuja.Ojassa on kulkenut jokin eläin. Koska jäljet päättyivät puuhun päättelin että kyseessä oli varmaan orava. Vaikka ei nuo kyllä ihan tavallisilta oravan jäljiltä näytä.


Lintu on levähtänyt puun juurella hetken.


Toisessa ojassa on kulkenut oravaa isompi eläin, olikohan se naapurin koira vai lähistöllä asustava kettu.


Meidän "piha" on aika iso. Hevonen laiduntaa mm tässä kesällä.


Jänöjussilla on ollut hauskaa meidän pihassa. Tämä ei tosin ole se jonka jälkiä näin perjantaina koska jäljet ovat kovin pieniä. Luulin ensin että pihassa on ollut kokonainen lauma jänöjä mutta pihaan johti vain yhdet (ehkä kahdet) jäljet.


Näitä kuvia löytyy enemmän Flickeristä. Ensi kerralla, muutaman päivän kuluttua, taas jotain neulottua.

3 kommenttia: