torstai 17. maaliskuuta 2011

Sitruuna ja appelsiini

Keltainen ei ole koskaan ollut mun lempivärejä, mulla on tainnut olla aikuisena tasan yksi keltainen paita ja sekin vain siksi kun sattui sen väriset langat olemaan alessa.

Olinkin vähän pulassa kun Ravelryn SolidSocks ryhmässä maaliskuun värinä oli keltainen. Tiedän kyllä että joka kuukausi ei ole pakko osallistua erilaisiin haasteisiin enkä itseasiassa ihan joka kuukausi osallistukaan. Jotenkin keltainen kuitenkin kiehtoo ja sitä on ihan kiva neuloa, muille. Kyselin sitten suomalaisilta neulojilta josko jollakin sattuisi olemaan keltaista sukkalankaa varattuna mutta ei niin kovasti neulonta-aikaa. Äkkiä tulikin viestiä kahdelta keltaisen ystävältä ja niin postipoika toi pari paksua kirjekuorta muutaman päivän kuluttua, mies meinasi ihan hermostua, tuli nimittäin muutakin postia samana päivänä :)

Lauralla oli myös mallitoiveita joten aloitin hänen sukistaan. Mallina Kalajoki jota en olekaan aiemmin neulonut. Ohje on selkeä ja sukkien kärki kivasti muotoiltu, oikea ja vasen sukka ovat toistensa peilikuvat.


Langan väri on oikein sitruunainen ja ihan helppo kuvata toisin kuin niiden toisten sukkien väri.

Elina lähetti minulle Wollmeisea, värin nimi on Küken (kananpoika) eli keltaista ihan selvästi. Paitsi että tämä lankaa näyttää eri valoissa ihan eriväriseltä. Ja mun kamera ei suostu toistamaan väriä millään oikein.

Malliksi valitsin Ravelryn SKA ryhmän kuukauden suunnittelijalta mallin Aragorn, tulostin aluksi vain kirjalliset ohjeet ja hetken ihmeteltyäni löysin myös kaaviot, ne on erillisenä linkkinä tuolla sivulla. Ohje oli taas vaihteeksi hieman erilainen kuin mikään aiemmin käyttämäni, ei mitenkään vaikea mutta noiden kierrettyjen silmukoiden neulominen on hidasta ja niitä on tässä ohjeessa paljon.  Olisin ehkä tehnyt nuo pikkupalmikot peilikuviksi jos tämä olisi ollut mun oma ohje, ihan kivat kuitenkin. Tein molemmat sukat yhtäaikaa 2.5 mm:n pyöröllä.

Ja sitten niitä kuvia. Nimestä huolimatta langan väri muistuttaa mun mielestä vastapuristettua appelsiinimehua ei niinkään mitään pikkutipua. Langassa on myös ripaus oranssia ja mun kamera oli sitä mieltä että oranssiahan tämä on eikä mitään keltaista.
Yläkuvan väri on ehkä lähinnä oikea, siitä vain puuttuu se hehku mitä tässä langassa on. Otin todella paljon kuvia ja muuttelin kameran säätöjä, näissä kaikissa on siis nämä samat sukat.Yläkuvassa väri sellaisena kun mun kamera tämän näki, säädin valkotasapainoa niin että tarkistettavalla aluella oli sekä sukka että lunta. Keskimmäisessä kuvassa säädin valkotasapainon niin että kuvassa oli vain sukka. Alimmassa kuvassa näkyy oikein väri ja sitäkin vain ihan vähän vasemman sukan alareunassa.

Kantapää tehtiin hauskasti ilman kiilakavennuksia ja silmukoitakaan ei tarvinnut poimia yhtään. Olen tehnyt aika monet kymmenet sukat ja aina löytyy joku uudenlainen ohje.

Olen ollut lomalla koko viikon ja lumikenkäillyt melkein joka päivä. Ihanaa kun aurinko paistaa!


Roinalle kiitos tunnustuksesta, palaan siihen kunhan ehdin :)

8 kommenttia:

 1. Ihania sukkia!! kaunis tuo aragon!!! :) Tosi on, joitan värejä on lähes mahdotonta kuvata!!

  VastaaPoista
 2. Ihania sukkia! Olet sinä tosi taitava nainen:)

  VastaaPoista
 3. Vau, ihanii! Küken on jännä väri, välillä siinä häivähtää oranssi, välillä se on ihan keltainen..ihana jokatapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Ihania sukkia, mulla on vielä paljon matkaa sun taitoihin...

  t. kikkala

  VastaaPoista
 5. Iiiiiiihania sukkia, sekä langat että mallit! Täytyypä pistää tuo Aragorn jonottamaan vuoroaan!

  VastaaPoista
 6. Kauniita sukkia, etenkin nuo Aragornit!

  VastaaPoista
 7. Kauniita sukkia! Etenkin nuo Aragornit on miun mieleen.
  Siulla onkin ollut upeat lumikenkäilykelit viime viikolla.

  VastaaPoista
 8. Ihania sukkia :) Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista