tiistai 15. maaliskuuta 2011

Värioppia

Viime postauksen lopussa olleet sukat valmistuivat molemmat viime viikolla ja ovat jo perillä uudella omistajalla. Sukat menivät Lilalle Novitan Neulomon Neuleet kiertoon ketjun kautta. Itse sain tuossa "vaihdossa" kivan projektipussukan Mammukalta.

Tässä kuvassa pussukassa on sisällä keskeneräinen sukkapari, lankakerä ja blokkerit. Hyvin mahtuu :)

Olen neulonut Novitan tico ticosta ison kasan sukkia, ostin langan ilmestyttyä markkinoille kerän joka väriä ja myöhemmin sain lisää samaa lankaa Novitalta kun laitoin Neulomon sivuille muutaman oman sukkaohjeen. Tykkään neuloa tätä lankaa ja ainakin ne ainoat sukat joiden kulutusta olen päässyt seuraamaan on pysyneet hyvänä vaikka niitä on käytetty ja pesty ahkerasti noin vuosi. Eniten olen neulonut tästä langasta raitasukkia, raidoittaen siis kahdella värillä tai jonkun toisen langan kanssa. Myös kirjoneuleisiin lanka sopii mielestäni hyvin.

Samalla kun neulon, tykkään seurata noiden värien vaihtelua ja vaikutusta toisiinsa, sama turkoosi näyttää paljon kirkkaammalta tummanruskean vieressä kuin hailakan ruskean parina. Samoin tuo alussa oleva kirkas vihreä katoaa viimeisessä raidassa melkein kokonaan.

Näissä sukissa on varressa 17 s/puikko, ennen kantapäätä tein muutaman kerroksen sileää ja kavensin sileän neuleen ekalla kerroksella 2 s/puikko, paitsi toiselta kantapään puikolta vain 1 s, tykkään neuloa vahvistetun kantapään parittomalla silmukkamäärällä. Kantalapun reunassa neulon aina oikealla puolella viimeisen silmukan nurin (nostan sen nurjalla oikein) ja nurjan puolen viimeisen neulon vastaavasti oikein (nostan sen nurin) jostain syystä saan tällä tavalla molemmista reunoista siistin. Ennen kantapään kavennuksia kavensin kantalapun keskeltä sen ylimääräisen silmukan. Kantapään kavennukset aloitin 2 silmukan päässä kantalapun keskikohdasta (ylivetokavennus, 1 o) nurjalla nostin ekan silmukan, neuloin 5 nurin, 2 nurin yhteen ja 1 nurin.  Sitten neuloin aina sen käännössilmukan yhteen seuraavan silmukan kanssa, 1 o tai 1 n ja näin jatkoin kunnes silmukat loppuivat. Tykkään tämän mallisesta kantapäästä. Kiilakavennukset tein 1 silmukan päässä reunasta joka toinen kerros. Ennen kärkikavennuksia kaikilla puikoilla oli 15 s.

Kärjessä on ensin 1 kavennus jokaisen puikon lopussa ja sitten kaksi kavennusta/puikko, välikerroksia taisi olla 6, 5, 4, 3, 2 ja 1.

Toista väriä kului aika tasan kaksi kokonaista raitamallia, toiseen meni 1.5 raitamallia/sukka, ennen toisen sukan aloitusta kerin erilliselle kerälle tuon lankamäärän jolloin lankaa jäi mahdollisimman vähän, en siis etsinyt sitä aloituskohtaa vaan purin kerältä lankaa kunnes pääsin oikeaan aloituskohtaan ja kerin langan sitten kerälle, tässä langassa sellainen onnistuu kun raidoitus on symmetrinen. Vihreä osuus on jatkettu siitä mihin ekassa sukassa jäätiin, siksi nuo vihreät raidat on vähän eri kohdissa kummassakin sukassa.

Nää sukat tuntui alussa aika tylsiltä joten aloitin myös toiset sukat Lilalle. Mallina Cookie A:n Marilinda uudesta sukkakirjastani. Lankana Hot Socks Luxor josta olen tehnyt jo kolmet sukat. Lanka on kivan pehmeää ja värit liukuvat hyvin hillitysti. Molemmissa sukissa oli puikot 2.25 mm.

Ohjeessa taisi olla muutama virhe, jos viimeinen kerros ennen kantapäätä on nro 7 niin kantapään jälkeen ei jatketa kerrokselta 4. Lisäksi kaaviossa oli muutama turha oikea silmukka. Nämä oli onneksi helppo ohittaa mutta harmittaa kun tällaisessa ohjeessa jota on neulottu jo monesti voi olla vielä virheitä.

Puikoilla on just nyt jotain aurinkoisen keltaista (ei mulle, en todellakaan käytä keltaista) ja toisilla puikoilla on turkoosia. Jotain keltaista on jo valmistunut mutta siitä kuvaa sitten kun kirje on ehtinyt perille.

5 kommenttia:

 1. Nämä molemmat sukat ovat aivan ihanat! Olen onnellinen kun saan ne omistaa:)
  Tänään olivat raitasukat jaloissani töissä, ilostuttamassa työpäivääni! Huomenna on palmikkosukkien vuoro:)
  Kiitos vielä kerran näistä ihanuuksista:)
  Mukavaa viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Voi kun on kivan näköiset raitasukat!! PItsisetkin toki oikein kauniit :)

  VastaaPoista
 3. Ihania sukkia!!! Sinulle olis tunnustus, ks. blogi :)

  VastaaPoista