sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Vihertää

Tää on ihan kamala vuodenaika, meillä on satanut viimeisen kuukauden aikana varmaan ihan joka päivä. Mieheltä jää varmasti osa viljoista peltoon. Ja mulla päivitykset harvenee kun eihän sateessa voi mitään kuvata. Ja aamuin illoin alkaa olla jo hämärää.

Ravelryn SKA-ryhmän kuukauden haasteena oli kellanvihreä väri (on sillä joku hieno nimikin mutta en nyt jaksa etsiä sitä). Väristä oli taas vaihteeksi kovat keskustelut ennen kuun alkua ja onpa muutama lankavalinta ollut toisten mielestä väärä sukkien valmistuttuakin.

Mun valitsema väri on varmaan myös monien mielestä väärä mutta mysteerisukissa oli muutenkin tällä kertaa haastetta tavallista enemmän. Tulostin ekan vihjeen heti ensimmäisen päivän aamuna joka oli luultavasti virhe, vihjettä on myöhemmin päivitetty mutta enhän minä sitä huomannut. Eli ihan ekassa versiossa oli väärä sukan pituus, aika moni (minä myös) on joutunut purkamaan sukanalun kun sukasta on ollut tulossa liian pitkä. Tein siis ekaan sukkaan kaksi ensimmäistä vihjettä ja toiseenkin ekan vihjeen ja purin sitten kaikki ja aloitin alusta. Kolmas vihje (kantapää) on M ja L koossa aika vaikea hahmottaa. Purin ja neuloin ekan sukan kantapään ainakin kolme kertaa. Ja sitten muka tajusin. Ja tein toisenkin kantapään. Ja väärinhän ne meni. Tais tulla koko vuoden purkukiintiö täyteen yhdellä ainoalla sukkaparilla.

410

415

438

Lankana ihana Hopeasäie Sukka, puikot loppujen lopuksi 2 mm. Nää menee joululahjaksi jollekin, tein ihan tarkoituksella vähän isot kun mulla on sukkia ennestään jo aika monet. Vielä linkki ohjeeseen jos joku muukin haluaa haastetta elämäänsä:) Watercress Socks.

Jos vähän voisin kritisoida niin ehkä mysteerisukkaan ei tarvitsisi laittaa ihan kaikkia hienouksia jotka osaa, toi ryhmä on tosi iso ja kauden ekaa mysteeriä haluaa tehdä myös aloittelevat neulojat. Moni joutui purkamaan ihan vaan siksi kun ohje oli turhan monimutkainen.

Sain aiemmin valmiiksi sukat paljon kivemmalla ohjeella, tää ohje on loppuun asti mietitty ja mun mielestä myös hyvin kirjoitettu. Ohjeessa on myös kaaviot mutta enpä tainnut käyttää niistä yhtään.

441

423

Lankana Handu Handdyed, väri toistuu tosi huonosti näissä kuvissa, se on semmoinen vihertävä ruskea, tosi kaunis mun mielestä. Puikot tais olla 2.5 mm. Ohje Java Socks Knittystä. Nämäkin menee lahjaksi, joko jouluna tai sitten jo aiemmin.

Kuvasin myös viimeisiä kehäkukkia, kylvin nämä vasta heinäkuun alussa mutta kummasti ovat ehtineet kukkia koko alkusyksyn.

419

Ja sitten vielä mun joka syksyinen iloni. Ostin 19 vuotta sitten meille kaksi pientä mongolianvaahteraa. Tai siis luulin ostaneeni. Nämä on keskenään ihan eri lajeja koska syysväri on eri ja nyt kun nää on jo isompia niin nehän kasvaakin ihan eri tavalla:).

445

447

3 kommenttia:

  1. Upeat sukat, harmillista että ohje ei ollut selkeä.

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia! Minua himottaisi tehdä nuo Vesikrassit.. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa neulonkin ne ;)

    VastaaPoista
  3. Tosi nätit sukat, vaikka päänvaivaa tuottivatkin.

    VastaaPoista