sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kolme yhden hinnalla

Kävin pari viikkoa sitten Seinäjoen käsityömessuilla. Itse messuista ei ole paljon raportoitavaa, samanlaiset kuin ennenkin, mun ei kannattaisi mennä lauantaina kun en tykkää niin suuresta väkimäärästä ja ehkä siitä johtuen ostin vain kolme kerää lankaa ja lompakon lapselle.

Selasin kuitenkin tuolla messuilla käsityökirjoja kun olivat "ota kolme maksa kaksi"-tarjouksessa. Löysin valikoimasta kaksi kivaa kirjaa joiden ostamista harkitsin useammankin kerran. Nuo kaksi kirjaa olisivat maksaneet yhteensä yli 70 euroa joten ostamatta jäi. Kirjat kuitenkin vaivasivat vielä kotona ja klikkasin itseni Bookdepositoryn sivuilla. Ja yllättäen löysin sieltä nuo samat kirjat ja vielä kolmannenkin kirjan ja hintaan jolla pystyin kirjat ostamaan, kaikki kolme maksoivat yhteensä aika tarkkaan saman mitä se kalliimpi kirja olisi maksanut messuilla.

509

Kallein noista kirjoista oli tuo norjalainen jonka halusin oikeastaan tämän mallin takia:

514

En aio tehdä paitaa kenellekään, mutta nuo kissakuviot on kiehtoneet mua siitä lähtien kun näin mallin ensimmäisen kerran Ravelryssä. Luulen keksiväni niille jotain käyttöä. Kirjassa on muutama kiva malli ja osa malleista on aika vanhanaikaisen oloisia. Kirjoneuleista on hyvät kaaviot ja kirjassa on myös palmikoita.

Se toinen kirja jota selasin Seinäjoella on tuo Sock Knitting Master class. Paljon uudenlaisia sukkamalleja, puolet ylhäältä alas ja loput joko alhaalta ylös tai sitten niissä on joku muu neulomissuunta. Varsinkin tämä malli pitänee toteuttaa joskus.

511

Kolmanneksi valitsin tuon Stephanie van der Lindenin sukkakirjan vaikka siinä onkin aika tavallisia malleja. Siinä on kuitenkin useammat kirjoneulesukat joita olen jo jonkin aikaa ihaillut.

510

Lisää sukkia siis tiedossa joskus myöhemmin. Tällä viikolla sain valmiiksi kahdet sukat, ekaksi nämä kirjoneuleiset nilkkasukat jotka menee taas jollekin lahjaksi.

542

Lankana Regiaa, Cascade Heritagea, Mokkasukkaa ja varressa on vielä yhden kerroksen verran Fabelia. Puikot 2.25 mm ja malli Arthurian Anklets. Tein sukkiin pidemmän varren mitä ohjeessa muuten taisin tehdä ihan ohjeen mukaan. Ihan samanlaista kantapäätä en muita aiemmin tehneeni, vähän epäilytti kun noita silmukoita lisättiin mun mielestä hurjan paljon ennen kantapäätä mutta kantapää kavensi sukkaa ehkä vähän.

Meillä oli torstaina töissä infopäivä, istumista ja kuuntelemista kymmenestä viiteen. Aloitin aamulla uuden sukkaparin ja neuloskelin melkein koko päivän. Hämmästytin ainakin yhden lähellä istuvan kun neuloin kahta sukkaa yhtäaikaa ja aloitin vielä varpaista. Pääsin päivän aikana kiilakavennusten loppuun ja tein ensimmäisen kantapään vielä kotona valmiiksi. Päättelin sukat tänä aamuna.

526

Lankana Fabel jota kului muutamaa metriä vaille 100 g, puikot 2.25 mm ja malli July Mystery Socks Ravelrystä. Näissä oli yllättäen ihan samanlainen kantapää kuin noissa edellisissä, kiilakavennukset aloitettiin vähän myöhemmin ja tehtiin tiheämpään mutta muuten silmukkamääräkin taisi olla lähes sama.

Koska puikot tyhjenivät aamulla niin tekaisn tänään tyttärelle tuubihuivin uusimman Novitan ohjeella. Lankana Lidlistä ostettu Alina (100 % villaa) puikot 8 mm ja silmukoita laitoin ohjetta enemmän kun lanka ja puikot oli ohuemmat kuin ohjeessa.

535

Huivin ympärys on n 130 cm ja korkeutta reilu 20 cm. Tytär ei ole nähnyt tätä vielä, toivottavasti kelpaa. Ellei niin annan jollekin joululahjaksi. Ja nyt on siis taas puikot ihan tyhjät.

Tänään oli aamun sumun jälkeen lämmin ja aurinkoinen päivä, samanlaisia toivon vielä useita kaikille lukijoilleni ja toivotan myös uudet lukijat tervetulleiksi, jokohan tämä olisi vuoden viimeinen kukkakuva?

528

3 kommenttia:

  1. Voi kun kivoja kirjoja! Minusta kans tuo kissakuvio on tosi kiva mielenkiintoinen, suorastaan kiehtova! Toivottavasti sama tarjous on voimassa marraskuussa Tampereen käsityömessuilla!

    VastaaPoista
  2. tuo Bookdepository on hyvä kauppa, itse ostan melkeen kaikki kirjat sieltä nykyään(siis käsityökirjat ;))

    VastaaPoista
  3. Ihanat kissakuviot ja kivoja kirjoja olet löytänyt!

    VastaaPoista