sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Harmaata ja sateista

Viime viikon alussa oli hetken vähän valoisampaa ja tuntui melkein siltä että joulu on tulossa kun maassa oli jo vähän lunta. Loppuviikolla satoi sitten vettä eikä sitä lunta näy enää missään. Onneksi minulla on kutenkin värikkäitä lankoja joista voi hyvin neuloa näin pimeänä aikana.

Ihan ekaksi sukat omalla mallilla, siis perussukka johon olen ottanut mallineuleen japanilaisesta mallineulekirjasta. Lankana Hopeasäie Sukka ja puikot 2.25 mm. Tai oikeastaan vain toinen sukka on tehty varmasti 2.25 mm puikoilla, toista tein myös töissä ja pyöröpuikolla joka oli puikkomittarin mukaan n 2.25 mm.

711

738

731

Nämä on menossa lahjaksi ja siksi minulle vähän liian isot ja muutenkin tarkoituksella vähän löysät. Varressa on 88 silmukkaa ja terässäkin varpaita lukuunottamatta 80 silmukkaa, lankaa kului melkein koko vyyhti. Enemmän kuvia Ravelryssä.

Sain myös valmiiksi testineulomani sukkaparin. Lankana näissäkin Hopeasäie Sukka, mallina Kvartti jonka Pirre on suunnitellut ihan just tälle langalle mutta jonka voi toki neuloa ihan mistä tahansa ohuesta sukkalangasta. Malli on kirjoneuleeksi helppo koska pitkiä langanjuoksuja on vain muutamalla kerroksella. Näissäkin on paljon silmukoita mutta olisin voinut tehdä nämä vaikka 2.5 mm puikoilla käyttämäni 2 mm sijaan. Pienillä puikoilla sain kyllä tosi hyvin istuvat sukat. Näistäkin on enemmän kuvia Ravelryssä.

706

728

716

Sain myös vihdoin valmiiksi lapaset joita alunperin ajattelin SK:n lapaskilpailuun. Lankana Dropsin Alpakka (valkoinen) ja California Salida (ruskea). Puikot 2.5 mm paitsi ensimmäisen lapasen varren tein ilmeisesti 3 mm puikoilla enkä muistanut asiaa kun aloitin toisen lapasen. Jouduin tekemään toiseen varteen paljon enemmän kerroksia. Onneksi en tehnyt näihin varsiin enempää raitoja joten kokoeroa ei ihan ensisilmäyksellä huomaa.

715

704

709

Tykkään tästä peukalosta kovasti ja se sopii mun käteen paremmin kuin moni perinteisempi malli. Lisää kuvia sekä alkuperäinen mallipiirros Ravelryssä.

720

Pimeydestä ja lumettomuudesta huolimatta odotan jo kovasti joulua tai oikeastaan enemmänkin sitä just ennen joulua alkavaa ja vuodenvaihteen yli kestävää lomaa.  Tulen saamaan lahjaksi paljon lankaa itseltäni, olen tilannut muutaman päivän aikana monesta paikasta kivoja lankoja.

8 kommenttia: