sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Lankaa ja lunta

Tällä viikolla on sitten tullut aika runsaasti molempia. Pihassa on nyt lunta ainakin 15 senttiä ja lankaa on tullut lisää iso pussillinen.

Aioin tänään kuvata kaikki ihanat langat mitä postimies on meille kiikuttanut, tai oikeastaan vain yksi paketti tuli kotiin asti ja senkin toi DHL, paketti oli ollut ovea vasten kun mies kotiutui. Näin meillä maalla, ei ehkä onnistuisi kerrostalossa. Mutta kuvat jäi melkein kaikki ottamatta kun taivaalta satoi suurensuuria lumihiutaleita.

Tässä siis vain kurkistuskuva suureen lankapussukkaan, tuolla pohjalla on langat useampiin sukkiin ja pariin paitaan.

Olen neulonut aika vähän tällä viikolla. Alkuviikosta neuloin vielä sukkia töissä kun koulutukset jatkuvat aina vaan. Keskiviikkona sain sitten puhelun esimieheltä jota oli pyydetty kieltämään mun neulominen kun se häiritsee keskittymistä. Ilmeisesti sitten jonkun muun kuin mun keskittymistä koska olen pystynyt seuraamaan opetusta ihan hyvin ja tehnyt myös kaikki mulle määrätyt tehtävät. Ja perjantaiaamuna kun en enää neulonut, olin ihan pihalla kun käsiteltiin uutta asiaa ja kouluttaja ilmeisesti kysyi multa jotain tai siis koko porukalta mutta katsoi suoraan minuun.

Viikon valmistuneet sukat on taas ihan tavallisia, siniset alpakkasukat pojalle joka on käyttänyt pari kuukautta sitten saamiaan sukkia ahkerasti ja joka ihan itse valitsi viikolla tulleeseen lankatoimitukseen lisää alpakkalankaa saa siis myöhemmin vielä yhdet alpakkasukat.

Toiset sukat tein Lankamaailmasta saadusta Raggegarnista. Lanka on neulottaessa tosi kovaa ja karheaa mutta pehmenee hurjan paljon kun valmiin työn kastelee. Jouduin vaihtamaan veden välillä vaikka kastelin sukat vain pikaisesti neulomisen jälkeen, vesi tuli niin äkkiä likaiseksi. Valkoinen lanka on Seiskaveikkaa.

Viime jouluna yksi lahjottavista nuorista luuli saavansa lahjaksi torkkupeiton kun annoin hänelle ison pehmeän paketin. Poika vaikutti hieman pettyneeltä kun paketista paljastui kaksi kylpypyyhettä. Tänä vuonna lahjana on sitten toivottavasti torkkupeitto, ostin langat lokakuun lopussa ja käytin samantien yhden kerän isoäidineliöhin. Sitten iski sukkabuumi ja neuloin myös yhden takin. Tällä viikolla jatkoin neliöiden virkkaamista kun aion ihan oikeasti saada tuon peiton valmiiksi. Värikkäät keskineliöt on nyt kaikki valmiina, lisään ympärille vähän yksiväristä ja virkaan palat yhteen, toivottavasti aika ei lopu kesken.

Tänään kävin ostamassa melkein kaikki aikomani lahjat, itsenäisyyspäivänä leivoin pipareita monen vuoden tauon jälkeen ja mies on laittanut pihalle kuusen ja siihen valot. Taitaa se joulu tulla tänäkin vuonna.

5 kommenttia:

 1. Miten kadehdittavan näköinen lankalähetys! Raikkaat ihanat sävyt! Ja onnea joululahjojen kanssa, mullakin vielä homma vaiheessa!

  VastaaPoista
 2. Lankakuljetus kotiovelle asti, kuinka ihanaa!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tuosta lankapaketista saadaan kuvaa vielä myöhemmin. Kovasti kiinnostaa mitä sieltä pussin pohjaltakin löytyy :)

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka mukava pussukka lankoja!

  VastaaPoista
 5. Tuonne lankapussiin tekisi melkein mieli sukaltaa :D Ihania lankoja!

  VastaaPoista