perjantai 30. joulukuuta 2011

Vuoden viimeiset?

Joulu sujui oikein mukavasti, kaikki saivat lahjoja ja ruokaa oli riittävästi. Työnantaja muisti meitä "käsityöaiheisella" lahjalla eli saimme Marimekon Sukat makkaralla kannun, annoin omani tyttärelle joka pitää Marimekosta enemmän kuin äitinsä.

Joulunajan myrskyt ohittivat onneksi meidät, sähköt on toimineet koko ajan eikä puitakaan ole lähistöltä kaatunut.

Ennen joulua sain vielä valmiiksi suvun pienimmälle lelun. Lankana varastosta löytyneitä nimettömiä puuvillalankoja, sininen lanka ei ihan riittänyt joten jatkoin valkoisella. Ohje ihanasta Unileluja, pehmoeläimiä ja nukkeja-kirjasta jonka ostin joulukuun alussa, tästä tulen neulomaan ja virkkaamaan varmasti enemmänkin.Siivosin neulenurkkaukseni jouluksi ja löysin vielä kaksi peittoon virkattua palasta. En viitsinyt purkaa paloja kun en luultavasti olisi keksinyt mitään tekemistä noin pienelle lankamäärälle (jos olisin löytänyt palat pari päivää aiemmin olisin purkanut tuon ruskean raidan, jouduin nimittäin purkamaan Merenkulkija-sukkien suusta muutaman kerroksen jotta sain myös toiseen sukkaan kärkikavennukset).Koska peittoon varattua vitivalkoista lankaa oli jäljellä kokonainen kerä, virkkasin peittopalasiin lisää kerroksia valkoisella ja taustaksi kiinteitä silmukoita, sain kaksi lähinnä koristeeksi sopivaa patalappua. Koukku 3.5 mm ja valkoista seiskaveikkaa kului melkein koko kerä. Toki noita voi käyttääkin vaikka valkoinen onkin aika arka väri. Nämä menee myös tyttärelle.
Sitten oli taas vuorossa yksi sukkapari, mallina ihan perus ja lankana Novitan Nalle jota ostin joku aika sitten 3 kerää kympillä tarjouksesta, puikot 2.5 mm. Tätä lankaa on jäljellä vielä yksi kerä ja kahden kerän jämät joten teen vielä ainakin yhdet samanlaiset sukat.Virolaisesen Käsityö-lehden uusimmassa numerossa (Talvi 2011) oli kivan näköinen jakku ja koska mulla oli myös ohjeeseen sopivaa lankaa aloitin jakun jo joulukuun alussa. Välillä piti tehdä joululahjat valmiiksi mutta jatkoin heti kun kiireisemmät työt oli saatu tehtyä.Malli on kiva mutta mun olisi pitänyt katsoa lehden kuvia vähän tarkemmin kun levitin valmiin jakun kuivumaan kastelun jälkeen, niskassa on nyt vähän turhan paljon neulosta. Virkkasin reunaan kerroksen kiinteitä silmukoita ja toivon että tää asettuu käytössä sopivaksi. Väristä tykkään ja langasta myös ja onhan tässä mallissa kiva idea. Lankaa kului vajaa vyyhti, puikot 4 mm.


Tästä otan paremmat kuvat jonain vähemmän harmaana päivänä.

Sitten vielä hirvitys mistä piti tulla työkaverille joululahja. No ei tullut kun ekan kerän neulottuani olin edelleen samaa mieltä kuin aloittaessa eli lanka on huiviksi turhan kovaa. Ja nuo paljetit tms on aika teräväreunaisia.Neuloin työn kuitenkin loppuun asti ja jos joku haluaa tämän itselleen niin mulle voi lähettää sähköpostia, lankana ohut huivilanka ja tekokuituinen efekti-lanka, tästä saa purkamalla itselleen ihan kivat langat jos vaan haluaa, eikä kukaan estä tykkäämästä myös valmiista työstä vaikka se ei mulle mieluinen olekaan.


 Nyt on puikoilla alpakka-lapaset tyttärelle sekä sukat Ravelryn sukkavaihtoon. Ne valmistunee vasta ensi vuonna.

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

5 kommenttia:

 1. Ihania töitä olet tehnty! Tuo jakku varsinkin on tosi kaunis! Täytyypä tuota unilelukirjaa kkäydä jostain etsiskelemässä, niin lutuinen on tuo tekemäsi! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. kauniita neulomuksia! :)
  hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja töitä. Tuon jakun ohjetta olen minäkin katsonut sillä silmällä ja nyt se houkuttelee aina vain enemmän.

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavaa uutta vuotta 2012 sinulle!

  VastaaPoista