sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ruusuja

Meidän perheessä olisi juuri nyt monta syytä juhlaan, lapsi kotiutui armeijasta, toinen lapsi ja mies täyttävät vuosia, ei ihan samana päivänä mutta hyvin lähekkäin. Unohdin kuitenkin ostaa aikomani ruusukimpun eilisellä kauppareissulla joten täytynee tyytyä pihassa kasvaviin kurtturuusuihin.

Puikoilla on myös ollut ruusuja, ei niitä kämmekkäitä tällä kertaa vaikka ihan samoja kukkasia neuloinkin.

Ostin siis itselleni Spring Roses - in Vienna sukkaohjeen kuten muutama kuukausi sitten haaveilin.

Ohjeessa on sekä nilkka- että polvisukat ja kun vauhtiin pääsin niin neuloin sitten molemmat.

Nilkkasukissa on lankana sininen Colinette Jitterbug ja harmaa California Salida. Puikot 2.5 mm bambusukkikset. Näihin tein ohjeesta poiketen kantapään samalla kun neuloin, siis tuommoisen vähän modatun tiimalasin, ennen lyhennettyjä kerroksia tein muutaman kerroksen korkuisen kantalapun.Aloitin kantapään varmaan kolme kertaa enkä ole vieläkään ihan tyytyväinen, pohjasta puuttuu ihan selvästi pari palleroa mutta ehkä se häiritsee vain minua eikä enää oikeastaan edes kovin paljon:) SukkaKYH 22.

Kevättalvella saatu vihreä Wollmeise suorastaan huusi haluavansa ruususukiksi eikä siinä sitten auttanut kuin luoda silmukat. Myös valkoinen lanka on Wollmeisea. Puikot 2.5 mm pyöröt muualla paitsi kantapään jälkeen neuloin pätkän 2.5 mm bambupuikoilla kun teen niillä vähän löysempää ja ilman kantakiilaa tehdyt sukat on yleensä vähän turhan tiukat.

Näihin tein ohjeen mukaisen kantapään eli kantapäätä varten neulottiin yksi kerros jämälangalla ja kantapää neulottiin ihan viimeksi. Ei mun suosikki mutta joskus on kiva tehdä ihan ohjeen mukaan. SukkaKYH 23.

Omien jalkojen kuvaaminen takaapäin (tai siis tässä tapauksessa alhaalta ylös) on aina yhtä hauskaa, sain sitten kuitenkin molemmat sukat samaan kuvaan ja kuviokin näkyy kivasti vaikkei kohde olekaan ihan suorassa.

20 kommenttia:

 1. Aivan hurmaavan kauniit sukat ja en voi lakata ihmettelemästä tasaista käsialaasi :)
  Leena N.

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniit sukat ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat jälleen. Minulla on nyt viikonlopun työt ohi ja pääsen vihdoin rauhoittumaan neulomisen kanssa. 7 päivää töitä takana ja vielä viisi edessä ennen ensimmäistä vapaata. Huh. Poika pääsi myös armeijasta...

  VastaaPoista
 4. Onpa komeita ruusuja ja hyvin tehdyn näköiset sukat.

  VastaaPoista
 5. Huikean kauniita sukkia! Nyt himotuttaa hankkia tuo ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ohje on muuten ihan simppeli, mutta kaavioiden lukusuunta ainakin mulle outo, ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle. Käänsin siis kaikki muut kaaviot neuloessa ylösalaisin paitsi kantapään ja kärjen jotka oli sitten taas luettavissa normaalisti.

   Poista
 6. voi että ovat nämä hienoja!!! saanko kysyä montako aloitussilmukat sinulla oli näissä vihreässä??

  VastaaPoista
 7. Onpas ihanat ja taidokkaat sukat. Noita on kyllä ilo esitellä :)

  VastaaPoista
 8. Upeita sukkia!
  Meilläkin kuopus kotiutui armeijasta eikä häntä ole sen jälkeen paljon kotona näkynyt! =)

  VastaaPoista
 9. Kauniita sukkia olet tehnyt. Samannäköisiä ruusuja kuin niissä kämmekkäissä.
  (t. nimimerkki siniset ruusukämmekkäät)

  VastaaPoista
 10. Ihania, etenkin vihreä-valkoiset sykähdyttää; tekisi kovasti mieleni itsekin tuo ohje hankkia, vaan kun on rintava jalka niin turha uneksiakaan, että modaamatta menisi...

  VastaaPoista
 11. Taas upeita sukkia. Ihailin Raveryssä neulomiasi kirjoneulesukkia ja päätin sitten itsekin kokeilla kirjoneuletta. :)

  VastaaPoista
 12. Molemmat ruususukat ovat upeita, mutta pidän jostain syystä vihreistä enemmän! Ne on ilmeisesti tehty ohuemmasta langasta ja ovat jotenkin sirommat.

  VastaaPoista