sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Samettiruusu

Täällä valmistuu edelleen vain sukkia ja niitäkin vähän hitaanlaisesti. Oikean käden peukalo kipeytyi viikolla niin että neulominen oli jo vähän hankalaa. Epäilen syylliseksi kuitenkin hiiren käyttöä töissä, toinen syyllinen voi tietysti olla neliskanttiset puupuikot joille annan vielä yhden mahdollisuuden.

Circle socks sukkapari valmistui myöhään viime sunnuntaina. Helppo ja nopea malli. Lankana Katia Olé Socks Tribu ja väri tosi hankala kuvattava, jos sain sukkien värin oikeaksi niin ympäristö oli väärän värinen ja jos ympäristö oli oikein niin sukat oli liian siniset. Puikot 3 mm ja vaikka nuo raidat on vähän epämääräiset ja joiden värien kohdalla mun makuun hieman liian kapeat, sain täsmättyä ne ihan kivasti.

Tykkään mallista ja värikin on luonnossa oikein kiva.

Nää on taas kerran vähän liian isot mulle, lahjakoppaan siis.

Ja sitten ne sukat mitä neuloin niillä neliskanttisilla puikoilla. Ravelryssä oli taas vaihteeksi haaste. Piti neuloa sukat jämälangoista ja vieläpä semmoisista jämälangoista joita on jäljellä alle puolet alkuperäisestä kerästä. Jostain syystä sain heti mieleeni vision mitä teen ja jämälankakopasta pomppi kasa vihreitä ja oransseja keriä projektipussiin samantien.

Yhtenä iltana juuri ennen juhannusta punnitsin keriä ja laskin riittääkö langat, isoin kerä painoi 38 grammaa ja pienintä en edes punninnut, jaoin vaan tasan kahtia. Loin silmukat samantien ja laitoin odottamaan sopivaa hetkeä. Joka koitti siis tällä viikolla, olin kypsytellyt ideaa mielessäni ja yhtenä iltana piirtelin kukkia ruutupaperille, no eihän niistä mitään tunnistettavia kukkia tullut, vähän sinne päin mutta värien perusteella nämä on nyt Samettiruusu-sukat.


Lankakuvan värit on aika oikeat, koska sukissa on kapeita raitoja värit sekoittuu valmiissa sukissa kivasti. Raidoitus on vähän erilainen kummassakin ja kukkaset on nilkkaa lukuunottamatta eri kohdissa ja erivärisiä.

Ja sitten kuvattiin taas omia jalkoja:)

Kukat tein kirjoneuleena samalla kun neuloin, jalkikäteen ompelua olen joskus harrastanut ja se on hurjan paljon hitaampaa. Nilkassa on monta samanväristä kukkaa peräkkäin ja ne tein ihan perinteisesti.

12 kommenttia:

 1. Ihastuksesta huokaillen katselen taas sinun luomuksiasi. Varsinkin nuo jämälankasukat ovat aivan ihastuttavat!

  Terkuin Mammukka Neulomosta

  VastaaPoista
 2. Oi, miksi niistä jämistä syntyykin aina ne kauneimmat! Kiva toteutus näissä.

  VastaaPoista
 3. Molemmat on kivat, mutta nuo samettiruusut ovat vallan mahdottoman hienot!

  VastaaPoista
 4. Jämälankasukat on ihan käsittämättömän upeat!

  VastaaPoista
 5. Molemmat sukat ovat hienoja, mutta nuo samettiruususukat ovat aivan huikaisevan hienot!

  VastaaPoista
 6. kyllä olet kauniita sukkia tehnyt :)

  VastaaPoista
 7. Tykkään tosi paljon sameetiruusu-sukista!
  Hienot ja ihan jämistä, vau!

  VastaaPoista
 8. Upeat samettiruususukat!

  http://hepsi20.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Ooooh! Olen sanaton ihastuksesta. Samettiruusut ovat huisin kauniit.

  VastaaPoista
 10. Upeita! Ehkä mäkin osaan tollasia joskus.

  VastaaPoista
 11. uusi lukija ilmoittautuu :) Vilkaisin nopeasti blogisi, sinulla on erittäin hienot kuvioneulotut sukkia ja lapaspuolikkaita. :D kunpa minäkin osaisin jonakin päivänä. :)

  VastaaPoista