sunnuntai 12. elokuuta 2012

Musta + valkoinen = harmaa

Töiden lisäksi en ole jaksanut tehdä viikolla paljon mitään, pari iltaa kului ihan kokonaan nukkuessa mutta eiköhän se rytmi taas vähän ajan kuluttua löydy.

Niinä iltoina kun olen jaksanut pysyä hereillä, olen virkannut sängynpeitteeseen reunoja, reunaan kului lankaa yli 200 grammaa mutta ei niillä monta kerrosta saanut tehtyä.

Peitto on nyt ihan valmis, saaja on vielä vähän hakusassa kun toisen pojan mielestä tässä on liikaa reikiä ja nuorempi ei kuulemma käytä sängynpeittoa. No, jos ei kelpaa kummallekaan mukaan niin laitan johonkin kotiin jäävään sänkyyn.Ylimmän kuvan sänky on 120 cm leveä, siihen tämä on pikkuisen liian kapea. Kaikki harmaat ruudut on keskenään erilaisia, mallit kirjasta 200 virkattua ruutua.

Harmaiden ja mustavalkoisten ruutujen olisi kirjan ohjeen mukaan pitänyt olla samankokoisia mutta koska harmaat ruudut olivat selvästi pienempiä reunustin puolet harmaista valkoisella ja toisen puolen mustalla.


Tämä malli yllätti minut täysin, jotenkin kuvittelin että keskiosan mustaa väriä olisi kulunut enemmän mutta tosiasiassa molempia värejä meni melkein yhtä paljon, valkoista pikkuisen enemmän. Sehän ei tietenkään haitannut koska ei mulla mitään erikoisia suunnitemia ollut, tein sitten saman määrän päinvastaisella värityksellä ja lankoja kului melkein yhtä paljon.


Tein peiton kaksinkertaisesta langasta ja siksi siitä tuli sängynpeitto alkuperäisen torkkupeitto-suunnitelman sijaan. Palat yhdistin yksinkertaisella langalla ja kiinteillä silmukoilla. Ensimmäiset kaksiväriset palat tein päättelemällä langanpäät joka kerroksen jälkeen, oli niin hidasta että muutaman palan jälkeen kuljetin langan työn takana.

Lankana tässä on Tampereen Lankamaailmasta keväällä otettu puuvillalanka Cotton 8 jota kului muutamaa metriä vaille koko se 3 kg (1 kg/väri) jonka ostin. Koukku 4 mm.

Jotta maailma ei olisi kovin mustavalkoinen tilasin vähän väriä elämääni:


Ensin pikkuruisia Wollmeise keriä, 30 g/kerä, 12 kerää/paketti. Kaikissa paketeissa oli tuollainen kellanruskea kerä (kahta eri sävyä) mutta muuten keltaisia ei tullut ollenkaan. Onneksi toisessa saamassani lankalähetyksessä oli myös keltaista ja oranssia tulevaan synkkään syksyyn.


Lunastin siis vihdoin saamani lahjakortin. Sillä sai kyllä aika paljon lankaa.

Kaikki Kirjo-Pirkan sävyt, onneksi en ole allerginen aloeveralle, sitä on muutamassa värissä.

Mulla ei ollut värikarttaa joten pyysin vain paksua Pirkkalankaa, syksyisiä sävyjä ja ihan kivoja sainkin ja aika paljon:) Noi valkoiset ja harmaat on ohutta Pirkkalankaa ja niille on jo suunnitelma. Paksuista piti tulla peitto mutta toisaalta niistä voisi saada myös kivan raitatakin.

Sain myös pari ohjekirjasta ja toivomani hejastimet. Toinen jää mulle itselle muistoksi toisenlaisista lapasista ja toisen annan tyttärelle:)

14 kommenttia:

 1. Saako pyörtyä kateudesta?!?! :O <3

  VastaaPoista
 2. :D Voi taivas! VALTAVASTI lankaa. Ja mitä värejä! Ooooh!

  VastaaPoista
 3. Minäkin melkein pyörryn, sillä nuo lankakasat ovat IHANIA! Tollasia pieniä Wollmeise-keriä en ole ennen nähnytkään. Onko ne joku uutuusjuttu?

  VastaaPoista
 4. No on sulla nyt lankaa! Ja niin kauniita värejä!
  Peittokin on upea!

  VastaaPoista
 5. Upeita lankoja, varsinkin nuo syksyn sävyt...mielenkiinnolla jään odottamaan upeita neuleitasi ;o)

  VastaaPoista
 6. Kyllä noin taitava ihminen ansaitseekin tuollaisen lankakasan! Ihania värejä. Tuo mustavalkoinen peite, Super!T.Raija

  VastaaPoista
 7. Kaunis peitto. Ja aivan ihana kasa lankaa.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa! Noihin voisi sukeltaa. Ja vetää tuon kauniin peiton päälle. Pientä lankaterapiaa värikkäiden villalankojen parissa.

  VastaaPoista
 9. Mahtava peitto!
  Olet totisesti saanut väriä elämääsi, ihanaiset lankakerät.

  VastaaPoista
 10. Tosi kaunis peitto :)

  Ja ihanat langat, mitä värejä!

  VastaaPoista
 11. Oooh! Mitä ihania lankoja!

  Myös peitto on kaunis.

  VastaaPoista