sunnuntai 5. elokuuta 2012

Syksy saapuu

Ihan ekaksi kiitoksia saamistani tunnustuksista, viime viikko oli kovin kiireinen kuten viimeisillä lomaviikoilla on tapana joten en sitten ehtinytkään päivittämään blogia vaikka oli tarkoitus. Tunnustukset/haasteet on luettu ja vastauksia mietitään vielä kovasti (mulla on vähän ongelmia blogikommentoinnissa, siksi kiitos toistaiseksi vain täällä).

KYH päättyi ja kuten arvasin en saanut ihan kaikkia aloituksia valmiiksi. Lankaa kuitenkin kului ihan kiitettävästi ja jos olisin ilmoittanut tekeväni lähinnä sukkia ja peittotilkkuja, myös yleinen sarja olisi tullut valmiiksi.


Kuvasta puuttuu yhdet kämmekkäät, kolme paria sukkia ja kuusi peittotilkkua. Ja kaikkiaan lankaa kului siis vähän yli 5 kiloa joista vähän yli puolet tuohon tilkkukasaan.


Tilkkuja on 54 kpl ja niistä tulee sängynpeitto, n 130 cm x 200 cm. Olen jo virkannut palat yhteen ja enää puuttuu muutama sauma ja reunus. Lankaa kuluu lopulta varmaan kaikki se kolme kiloa jonka ostin keväällä. Näitä tein aina aamuisin ennen töihin lähtöä.

Sukista kolme paria löysi jo uuden omistajan ja tämän kuvan jälkeen maailmalle lähti vielä kaksi paria.

Ja sitten viimeiset valmistuneet sukat. Ensin valmistui Elika. Jostain syystä tuo ohje on nyt maksullinen, oon tallentanut sen Raveryn kirjastoon silloin kun se on ollut vielä ilmainen. Ohje ei ole mitenkään erikoinen, en ehkä maksaisi siitä että saan kaavion ja silmukkamäärät periaatteessa perussukkaan.


Lankana Anttilan Corallo, beige ja tummanpunainen sekä Harmonella, vanha sukkalanka jota mulla on vielä muutama kerä ja joka on neuloessa vähän kovaa mutta valmiina ihanan pehmoista ja lämmintä.

Puikot varressa 3 mm mutta taisin vaihtaa pienemmät puikot teräosaan.

Enkä sitten näköjään ottanut yhtään kuvaa jossa olisi näkynyt kerrankin onnistunut kiilakantapää.

Seuraavat sukat meni pikkuisen pieleen ja korjailin virheitä muutaman tunnin.


Tää kuva on sillai ovelasti otettu että virhettä ei näy vaikka sitä ei olekaan vielä korjattu. Tein nimittäin ensimmäiseen sukkaan nuo sivulisäykset samoin kuin varpaissa eli tuommoista ruudutusta vaikka olisi pitänyt tehdä raitoja. Huomasin virheen kun aloitin toisen sukan lisäyksiä ja päätin tehdä kumminkin raidat.

Niinpä sitten purin kaikki virheelliset silmukat yksi kerrallaan ja virkkasin uudestaan oikein. Tiedän kummassa sukassa oli virhe mutta luulen että sitä ei huomaa muut kuin minä.

Mallina Floralia joka on huomattavasti neulojaystävällisempi kuin saman suunnittelijan lintumalli Nightingale.  Molempien mallikuviot on muuten vanhoista virkkausohjeista, kannattaa selata esim tältä sivustolta löytyviä ohjekirjasia, voi löytää helmiä.

Lankana Cascade Heritage ja Kirjo-Pirkka. Puikot 2.5 mm.

Viimeiset sukkaparit oli kaikista hankalimmat. Ei riittänyt että nuo edelliset meni pieleen, viimeinen pari epäonnistui täysin.

Teräosassa pitäisi siis olla myös palmikoita kuten varressa mutta eipä ole kun ei niitä oltu kaavioon merkitty ja katsoin taas mallikuvia vähän liian myöhään. Ja pienetkin näistä tuli siksi en tehnyt pitkiä varsia kuten ohjeessa.

Mallina sinänsä kaunis Talvimorsian jonka mä kyllä vielä selätän (paksumpi lanka ja paksummat puikot) Nyt mulla oli Fabel ja puikot 2.25 mm sekä 2.5 mm. Nää mennee kummitytölle jolla on vielä vähän aikaa pienempi jalka kuin mulla.

Puikoilla on nyt punaista ja harmaata regiaa ja niistä tulee jotain ihanaa. Puikoilla on myös Seiskaveikkaa ja kirjoneuletta ja se ei oikein onnistu. Ja päiväpeittokin valmistunee ihan pian, syytä olis kun lapsi lähtee jo ensi viikolla opiskelemaan ja saattaa ottaa peiton mukaansa.

13 kommenttia:

 1. Huhhuh! Sä olet kyllä ihan kone! :D Uskomaton määrä sukkia. Haluaisinpa olla paikalla katsomassa kun neulot, vauhtihan on ihan mieletön.

  Ja upeita sukkia tietysti. Sun blogista tuntuu aina menevän sukkia mun jonoon, tällä kertaa nuo Floraliat.

  VastaaPoista
 2. Minusta onnituit Kyhissä aika hyvin, huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi minä!

  VastaaPoista
 3. Ihania sukkia,
  Minulla on puikoilla seiskaveikka kirjoneulesukat siihen Suuren käsityön kirjoneulesukkakilpailuun, saa nähdä viitsinkö loppujen lopuksi lähettää. olethan sinäkin sinne tekemässä? ;-)

  VastaaPoista
 4. Voi herranduudelis, miten paljon olet ehtinyt neuloa! Ja kaikki vieläpä niin kauniita asioita. Oih!

  VastaaPoista
 5. Oooh! Miten ihania neuleita olet KYH:ssä tehnyt! Mie olen aina ajatellut, ettei KYH:ssä ehdi neuloa mitää kivaa tai kaunista, mutta nämä siun työt osoittavat miun olleen väärässä.

  VastaaPoista
 6. Nyt tuli siun neuleista ihan hirveä neulomishimo (siis sen tavallisen, jokapäiväisen himin päälle), mutta miun olis mentävä pinoamaan puita...

  VastaaPoista
 7. No huh huh! On siinä sukat poikineen! :)

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan ihastuttavia sukkia, kuinkas muuten. Huomasin itsekin juuri pari päivää sitten, että ruutuvirkkausmallit sopivat oivallisesti kirjoneulesuunnittelun pohjaksi. Jospa minäkin saisin yhden kukkamallin siirtymään sukkiin asti.

  VastaaPoista
 9. Uskomatonta! Teet näköjään pitkävartiset kirjoneulesukat ohuesta langasta nopeammin kuin meikäläinen väsää perusvillikset 7veikasta... Jälleen kerran tosi kauniita sukkia, raaskiiko niitä edes pitää jalassa? nimim. kahden sukan(puhki)kuluttajan äiti :-)

  VastaaPoista
 10. Hyvin sinun Kyhäilysi meni. Kauniita sukkia. Olen monasti ottanut mallia noista vanhoista virkkauskaavioista. Mainio lähde kirjoneuleisiin. Viime aikoina on vain tullut tehtyä valmista, mutta luvassa taas jotain kivaa. Odotankin seuraavaa päivitystäsi. Kävimme reisussa ja katsastamassa poikani tulevan opiskelija-asunnon. Puolentoista viikon päästä muutetaan. Samoja latuja kuljetaan.

  VastaaPoista
 11. Huh, mikä määrä älyttömän upeita neuleita!!!

  VastaaPoista
 12. Mitä mitä mitä?! Voi, miten upeita sukkia! KUn pitää blogitaukoa ja tulee sitten katsomaan sinun neuleitasi.. innostat valtavasti! Upeita töitä!

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista