keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kierrätystä

Yllättävä postaus näin keskellä viikkoa, en vain malta olla kertomatta.

Viitisen vuotta sitten oli jossain lehdessä suunnittelukilpailu jossa piti suunnitella joku kodintekstiili, tekotapa oli vapaa. Selailin mallineulekirjoja ja onnistuin lopulta saamaan aikaiseksi pitsisen neliön joita neuloin sitten useampia torkkupeittoa varten. Lankana käytin paksumpaa Pirkkalankaa jota oli jäänyt parista puseroprojektista.


Peitosta tuli ihan hieno, neuloin palojen väliin erilaisia palmikkokaitaleita, kaikki erilaisia, mitä vaan samalla silmukkamäärällä sai aikaiseksi, palmikoissa lankana joku vanha Novitan villalanka. En sitten kuitenkaan lähettänyt peittoa kilpailuun, tuskin sillä olisi mitään palkintoja voittanut, osa paloista on kaksivärisiä ja koska langat oli jämiä ei värityskään ole mitenkään ihmeellinen.


Peitto on kuitenkin ahkerassa käytössä, olen itsekin nukkunut monet unoset peiton lämmössä.


Tänä kesänä esittelin peiton Ravelryn jämäryhmässä ja sain kyselyn ohjeesta. Ihan pelkkää mallitilkkua en kuitenkaan viitsinyt neuloa ja ilman testineuletta en olisi osannut piirtää kaaviota. Käsityölehden huivikilpailu sattui sopivaan aikaan, päätin siis tehdä tilkuista huivin. Ja toisaalta, huivikilpailussa oli palkintona myös messuliput Tampereelle, ainoa palkinto joka kiinnosti.


Neuloin tilkun, piirsin kaavion ja neuloin lisää tilkkuja. Huiviin ei tullut palmikkokaitaleita koska halusin siitä ilmavan. Tilkut onkin huivissa päätelty virkkaamalla ja yhdistetty samalla virkkauskerroksella.


Huivin muotoa mietin ja piirtelin kuvia vihkoon tylsässä palaverissa. Päädyin lopulta kaulahuiviin jossa on kulma, en tiedä onko tämmöisiä ohjeita paljonkin, tämä tuli kyllä ihan omasta päästä. Päihin neuloin vielä kolmiot kun ihan suorat reunat olis olleet vähän tylsät.


Huivi valmistui viimetipassa, päät oli vielä pingotuksessa viimeisen lähetyspäivän aamuna. Olin vähän kahden vaiheilla ja päätin kuvata huivin ja päättää vasta sitten lähetänkö vai enkö. Kokeilin huivia itselle ja mallinukelle. Siitähän tuli ihan kiva, mukavan pitsinen ja vähän erilainen. Vaikka en olekaan huivi-ihminen olisin voinut käyttää tätä huivia.


Päädyin siis lopulta lähettämään huivin kilpailuun mukanaan toive messulipuista Tampereelle. Ajatukseni kuultiin, huivi sijoittui kisassa ja sain palkinnoksi juuri ne toivomani messuliput. :)


 


Lankana ohut Pirkkalanka, lankaa oli 2 vyyhtiä ja toisesta jäi noin puolet, langankulutus siis n 150 grammaa. Puikot 3.5 mm.
 

21 kommenttia:

 1. Onnittelut!
  Kaunis huivi, todella!

  VastaaPoista
 2. Voi, ONNEA! Ihanaa! Sinulla menestys jatkuu...

  Olen itsekkin suunnitellut noille messuille menoa.

  VastaaPoista
 3. Huivisi on todella kaunis ja vähän erilainen. Tämän haluaisin tehdä itselleni. Onnea lipuista ja mukavia messupäiviä.

  VastaaPoista
 4. Upea huivi! Tuleeko se huivin ohje sitten jonnekin?

  VastaaPoista
 5. Kekseliäs idea ja kaunis toteutus! Paljon onnea!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut!
  Hieno huivi, ja tykkään kyllä tuosta torkkupeitostakin!!

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi ja kaunis peitto!

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi! Ei siis mikään ihme, että messuliput tuli. Onnea! =)

  VastaaPoista
 9. Voi onnea! Olen iloinen puolestasi.

  VastaaPoista
 10. Onnea sinulle! Ihana huivi.

  T. Mammukka

  VastaaPoista
 11. Ihana huivi! Onnittelut! t.atzalea

  VastaaPoista
 12. Tosi ihana ja kaunis huivi. Onnittelut!

  VastaaPoista
 13. Kaunis ilmava huivi. Olet messulippusi ansainnut. Onnittelen!

  VastaaPoista
 14. Ihana huivi...kai siitä ohjetta pukkaa jonnekin...tommonen olisi kiva kietaista kaulaan...ihailen tuota taitoa suunnitella itse.

  VastaaPoista
 15. Oih! Miten ihana huivi! Mie olisin tosi kiinnostunut ohjeesta, sillä olen mukana parissa peitonpalavaihdossa ja hyvät ja kauniit ohjeet paloja varten ovat tarpeen.

  VastaaPoista
 16. Erikoinen rakenne ja mikä parasta: vähän tuhdinpikin saa kietaistua tuon huivin ympärilleen, kun lisää palat sivuliehukkeisiin.... Ohje varmaankin julkaistaan jossain? Onnittelut menestyksiesi johdosta :)
  Leena N.

  VastaaPoista
 17. OOOH miten ihana tuo huivi ja ihana on myös tuo peitto.

  VastaaPoista