sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Yllätyksiä

Osallistun Ravelryssä yllätysvaihtoon ja siksi en ollutkaan kovin yllättynyt kun perjantain postin joukossa oli mulle osoitettu iso kirjekuori. Sitten katsoin kuoren päältä lähettäjän ja totesin että eipä tainnutkaan olla vaihtopaketti tämä. Kardemumma lähetti lämmittävän yllärin marraskuun synkkyyteen. Teetä ja lankaa jotka lämmittää varmaan vielä tammikuussakin. Paljon kiitoksia vielä tätäkin kautta!

Unohdin ottaa kuvan lauantaina kun oli vielä vähäsen päivänvaloa, tänään en tämän parempaan pystynyt. Ihana paketti joka tapauksessa, irtotee on riittoisaa ja näistä nautitaan pitkään.

Perjantaipäivä meni odotetusti Tampereen messuilla. Ostin lankaa ja kankaita mutta niitäkään en muistanut kuvata joten kuvattomasti kerron että langoista taitaa tulla sukkia ja lapasia ja ehkä joku vaate tyttärelle. Kankaat käytän projektipussukoihin ja johonkin muuhun pieneen.  Näin messuilla huivini (osallistujia oli sittenkin enemmän kuin kuusi mitä työkaveri epäili:)) ja kaikki kolme sukkapariani, kuvassa ne kolmannet joita en olekaan vielä esitellyt.Messuilla sattui hassu yhteensattuma, olin Hopeasäikeen osastolla ja juuri esittäytynyt Raverystä tutuille myyjille kun toisen myyjän tuttava piipahti osastolla. Tää tuttava oli jo lähdössä kun toinen myyjistä kaupitteli hänelle vielä lankoja kun hänellä on tuommoinen neulekin päällään. Käännyin katsomaan ja totesin itsekin hämmästyneenä että mä olen muuten tainnut tehdä tuon jakun. Eli pari vuotta sitten tein yhden kyläläisen pyynnöstä kolme villatakkia joista yhden näin siis perjantaina messuilla. Hassua, eikö totta?

On täällä neulottukin, messureissulla neuloin autossa osin taskulampun valossa. Tosin niistä uusimmista ei ole vielä kuvia mutta kahdet sukat kuvasin eilen.

Khotan Ravelry SKA ryhmän haasteeseen. Lankana Lakeuden Alpakan markkinoima alpakkalanka, luultavasti La Alpaca. Tästä langasta tein tyttärelle sukat jo monta vuotta sitten, kestivät hyvin käyttöä, myös kengissä vaikka kielsin kyllä käyttämästä. Olivat kuitenkin pääasiassa unisukkina, näitä ei kannata pestä 60 asteessa joka oli sen edellisen parin loppu.

Aloitin sukat 2.5 mm pyöröillä mutta vaihdoin ekan mallikerran jälkeen 2.25 mm puikkoihin, oli paljon parempi koko tälle langalle.

Sukkien väri kirkas kanapojan keltainen, aivan hirveän vaikea kuvata mutta sitkeydellä pääsin aika lähelle.

Perheen miehet tykkää seiskaveikkasukista, onneksi TiiQ on kirjoittanut langalle monta ihanaa ohjetta.

Näissä mallina Quintessence II joka ei oikein pääse oikeuksiinsa näin kirjavasta langasta tehtynä.
Puikot 3.5 mm, vähän turhan isot mutta en jaksanut etsiä pienempiä. Ja vain tässä viimeisessä kuvassa värit suunnilleen oikein.

Ensi viikoksi toivoisin edes vähän auringonvaloa kun olis taas jotain kuvattavaa.


3 kommenttia:

  1. Bongasin sinun sukkasi siitä sukkapuusta tänään. Siellä oli monet kauniit sukat. Näissä liloissa kiinnitin huomioni tuttuun kuvioon;)

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia olet tehnyt. Upea tuo saamasi paketti.

    VastaaPoista