sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Latomaisemissa

Tänäkin vuonna oli Pirkanmaan Kotityöllä ja Suuri Käsityölehdellä yhteinen neulesuunnittelukilpailu. Mun osalta tämä meinasi mennä ihan kokonaan ohi koska vaikka luin kuinka tarkkaan kesän lehdet niin en huomannut ilmoitusta ennenkuin elokuussa kun lehdessä oli muistutus.


Mutta huomasin siis kuitenkin ja ihan viime metreillä päätin myös osallistua, vaikka kilpailun aihe, oman paikkakuntasi lapaset ei niitä ihan kaikkein helpoimpia ollutkaan.


Tein tähänkin kisaan kaksi erilaista lapasparia. Ensimmäisessä on kuvattuna paikkakuntani vaakuna, lapaset on yksikertaiset mutta semmoiset joita itsekin pitäisin mielelläni. Meidän kotikunnalla on ihanan selkeä ja kovin moderni vaakuna.


Mulla oli mielessä kuitenkin myös toiset lapaset jotka halusin tehdä. Koska näin sen lapasiin ajattelemani maiseman joka arkipäivä työmatkalla niin ajatus ei jättänyt rauhaan ennenkuin lapaset oli puikoilla (ihan viimeisellä osallistumisviikolla). Yhden illan piirtelin ajatuksiani paperille, ensimmänen yritelmä oli kirjoneuleraitoja, vettä, latoja ja kuusia. Tämän ajatuksen hylkäsin kuitenkin aika pian ja päädyin tekemään vain pari latoa.


Tein lapaset erikseen ja kun eka oli valmis mietin hetken toisen tekemistä peilikuvana. Mietin uudestaan ja keksin että kun teen kaksi samanlaista lapasta, niin kuvio jatkuu lapasesta toiseen kun lapaset on kädessä. Lapaset oli valmiit ihan viimeisenä osallistumispäivänä (huomasin myöhemmin että aikaa oli jatkettu, ehdin siis ihan hyvin), kuvat otettu aamulla ennen töihin lähtöä.


Lankana näissä lapasissa pääasiassa paksu Pirkkalanka, mukana vähän ohutta Pirkkalankaa kaksinkertaisena ja jotain muutakin villalankaa. Puikot 3 mm tai 3.25 mm. Ladot on tehty intarsiana niin että jokaisella pystyraidalla on oma pieni kerä/langanpätkä. Kaikki lapaset ja näiden sijoitus löytyy täältä, linkin takaa löytyy myös ne toiset lapaset joita en muistanut kuvata ollenkaan.


14 kommenttia:

 1. Hienosti meni! Onnea! Minulta meni koko kilpailu ohi suun, sillä mainostus oli todella pientä ja huomaamatonta.

  VastaaPoista
 2. Mä tykkäsin näistä lapasista, tunnisti helposti mistäpäin Suomea maisema on :)

  VastaaPoista
 3. Onnea, nätit lapaset latoineen :)

  VastaaPoista
 4. Hieno sijoitus taas kerran, ja ihan ansiosta!

  VastaaPoista
 5. Nyt epäilen, että olet kotoisin pieneltä paikkakunnalta, jossa olen viettänyt lapsena kaikki kesäni ja jossa mummuni yhä asuu...

  VastaaPoista
 6. Nyt epäilen, että olet kotoisin pieneltä paikkakunnalta, jossa olen viettänyt lapsena kaikki kesäni ja jossa mummuni yhä asuu...

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon hyvästä sijoituksesta lapaskisassa, kiva malli :)

  VastaaPoista
 8. Onnittelut ! Tuollainen latomaisema taitaa olla aika monelle tuttu lapsuudenmaisema - kauniisti toteutettu.

  VastaaPoista
 9. Onnea hienosta sijoituksesta! Upeat lapaset!

  VastaaPoista
 10. Nämä on kyllä niin hienot! Nyt oli pakko kommentoida, kun tuon maiseman tunnistin :-)

  VastaaPoista
 11. No nyt minä tiedän, mikä on sinun kotikirkkosi eli juurikin se sama, mikä on ollut äitini kotikirkko. Enoni asuu siellä yhä, ja muutamia serkkuja. =)
  Onnea sijoituksesta! Kauniit lapset, molemmat!

  VastaaPoista
 12. Onko nämä ja ne vaakunarasat lyöny ittensä läpi Alajärvellä, komeeta rasoja molemmat..... terv. Rattu

  VastaaPoista