keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Messuilla

Viime viikonlopun messuilta onkin jo näkynyt raporttia useammissa blogeissa. Minun messupäiväni on ollut perjantai aina kun mahdollista ja niin tänäkin vuonna.


Messut on kasvaneet tosi isoiksi eikä päivässä ole mitenkään mahdollista kiertää kaikkia kojuja ja nähdä kaikkea. Itse kiertelin lähinnä lankakojuja jotka onkin kiitettävästi lisääntyneet muutaman viime vuoden aikana.


Ihan ensimmäisenä kävin ostamassa Roosanauha sukkaohjevihkosen. Noita ohjeita on tosin ollut jo muutamassa lehdessä ja netistäkin löytyy ainakin Suuri Käsityö-lehden sivuilta. Ensimmäinen sukkapari on jo puikoilla ja ohje vähän suurpiirteinen, vihkosta ei selvästikään ole tarkoitettu ihan aloittelijalle vaikka ohjeet ihan perussukkaankin löytyy. Mallit on kuitenkin kivoja ja teen luultavasti useamman parin. Roosanauha sukkalankaa ostin myös juuri ennen poislähtöä mutaman vyyhdin.


Molemmat lapasnäyttelyt kävin myös katsastamassa pikaisesti. Jotenkin siinä Pirkanmaan Kotityön lapaskisassa oli kivempia ja omaperäisempiä lapasia, olkoonkin että muutamaa paria epäillään kopioiduiksi. Novitan ja Yhteishyvän lapaskisassa lapasia oli huima määrä, kilpailukutsu yhdessä Suomen suurilevikkisimmistä lehdistä oli todella huomattu. Mutta siinä kisassa niitä kopioita olikin sitten vaikka kuinka paljon. Eikö kilpailujärjestäjät voisi laittaa siihen kilpailukutsuun jonkinlaisen maininnan että aiemmin julkaistulla ohjeella ei voi osallistua eikä ainakaan mallisuojatulla ohjeella, mukana oli nyt niin Kainuun kukkalapaset kuin Horatio ja Oren pöllölapasetkin. Muitakin valmiita malleja bongasin ja tosi suuren joukon ihan peruslapasia. Toki noin isoon joukkoon mahtui myös niitä kivoja ja omaperäisiä vaikka kuinka paljon mutta ehkä palkitosijoille pääsi tällä kertaa semmoisia lapasia jotka on helppo toteuttaa Novitan langoista.


Novitan osastoa katsoin vain vähän sivusilmällä, suuntasin mieluummin kohti kotimaisia pienvärjäreitä joita olikin mukana ihan mukavasti. Novitan osastolla taisi kuitenkin olla jälleen kerran pisimmät jonot, vaikka ne lankatarjoukset mitä minä huomasin, oli järjestään samoja ja jopa huonompia kuin lähimarketissa. Ehkä sitä tuttua merkkiä on vaan niin helppo ostaa. Itse suosin pienvärjäreiden lisäksi semmoisia lankoja joita en lähialueelta saa, säästin siis aika monet postikulut.


Seinäjoen messuilla haikailemani lapaspaketin ostin myös tai oikeastaan ostin kaksi pakettia. Tosin ostokseni tein kyllä muualla kuin Taito Etelä-Pohjanmaan osastolla koska teeteen lankakauppiaat myi pakettia huomattavasti halvemmalla hinnalla. Heillä oli tosin myynnissä vain kaksi mallia mutta kyllä mä näillä hetken pärjään.


Kaiken kaikkiaan taas kerran kivat messut, lankaa kotiutui aika paljon, kangasta pikkuisen ja yhden lehtitilauksenkin tein. Siitä uudesta E-hallista tykkäsin kovasti, ihanan väljä ja ainakin perjantaina huomattavasti viileämpi kuin muut hallit. Sieltä ostin kotiin edullisia mausteita joita ei näissä kuvissa näy.

5 kommenttia:

 1. Siinäpä on lankoja neulottavaksi :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja ostoksia olet tehnyt. Mun mielestä on aina hauska käydä katsomassa, mitä muut ovat messuilta löytäneet.

  VastaaPoista
 3. Ooiijoi ihania lankoja ja paljon:) Mukava on katsella messujen ostoksia täällä blokeissa, kun itse en lähtenyt messuille.

  VastaaPoista
 4. Oih, kade. Meidän paikallisilla messuilla ei ole oikeasti mitään tarjontaa, jätinkin ne tänävuonna väliin. Ja tuonne tampereelle ei ole pitkän välimatkan takia mitään mahkuja lähteä.
  Ihana kettukangas taustalla ja Lääh tuota valaan laulua!

  VastaaPoista
 5. Wautsi miten ihanat ostokset.
  Ihanaa alkavaa viikoloppua sinulle.

  VastaaPoista