sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kanatarhassa

Joulukuussa järjestin sukka-arvonnan jonka voittaja toivoi kahdessa vaihtoehdosta kanasukkia (ja joo oli ne mun pöllösukat SKssa). Koska kirjoneule sopi hyvin joulukuun sukkahaasteeseen, aloitin sukat joulukuun viimeisenä päivänä kun ensin oli valittu sukkien väri.


Ostin ja tulostin ohjeen joulukuun lopussa, tämäkin ohje oli vielä silloin vain norjaksi mutta on sittemmin julkaistu myös englanniksi. Hetki piti nieleskellä kun luin silmukkamääriä, luodaan 88 silmukkaa ja sitten vielä lisätään silmukoita niin että iso osa varresta neulotaan 94 silmukalla.


Jotta sukista ei olisi tullut kokoluokkaa joulusukka, otin puikoiksi resoriin 2 mm puikot ja kirjoneuleen tein 2.25 mm puikoilla. Neulominen sujui silmukkamäärästä huolimatta yllättävän nopeasti, tää on taas niitä malleja joissa pitää tehdä vielä muutama kerros kun kuvion seuraaminen on niin kivaa.


Sukkien kuvaamiseen piti varata muutama päivä kun ensin oli pilvistä ja sitten aika kylmää. Kuvausavuksi sain tällä kertaa yhden pojista. Ja kyllä nuo sukat on samankokoiset, on vain vähän huonosti näissä kuvissa ja uusia en voi ottaa kun ovat jo perillä.


Toiselle neuloessa pitää aina vähän jännittää tuleeko koosta sopiva. Tällä kertaa sukat näyttää sopivan onneksi ihan hyvin. Käykää vaikka katsomassa Seijan blogissa.


Malli: Hane Sokk, löytyy myös englanniksi Rooster Sock nuo ohjeet on käytännössä ihan samat, sain päivityksenä myös englanninkielisen version
Langat: Four seasons Gründl Hot Socks Vintage ja Novitan ticotico
Puikot: 2 mm ja 2.25 mm sukkapuikot


Tämä viikko on ollut neulomisen kannalta kovin huono, olen neulonut useampaa työtä vuorotellen ja parina päivänä en oikeastaan ollenkaan. Sain purkkikaupalla uusia lääkkeitä ja niiden vaikutusta nyt odotellaan. Ensi viikolle on kuitenkin esiteltävää kun sain eilen valmiiksi sukat ja yhdet vanhemmat on vielä esittelemättä.

29 kommenttia:

 1. Onpa ihan mielettömän hienot sukat!!

  VastaaPoista
 2. Ihan järjettömän mahtavat ja hauskat sukat! Pääsi samantien munkin suosikkeihin ravelryssä! Tosi hauskat!

  VastaaPoista
 3. Voi apua! En ole tainnut koskaan nähdä yhtä kauniita sukkia!

  VastaaPoista
 4. Niin kauniit, onnea onnistuneesta työstä!

  VastaaPoista
 5. Tosiaan KIITOS, vielä kerran. Ovat niin ihanat sukat, että ei meinaa malttaa muita pitääkään. Jalassa ovat aivan passelit. Kehujakin sukat ovat kovasti saaneet.
  Bongasin sukkasi SK:sta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ovat sopivat ja mieluiset. Oli kyllä tosi hauska neuloa näitä.

   Poista
 6. Sydän jätti tahdin väliin. I H A N A T

  VastaaPoista
 7. Upeat sukat! SeijaP on varmasti superonnellinen niistä :-)

  VastaaPoista
 8. hienot! Ihana tuo pohjan siksak kuvio. Toivottavasti lääkkeistä on sulle pian apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään kovasti tuosta pohjakuviosta. Lääkkeistä on ehkä ollut jo vähän apua, sivuvaikutuksia ei onneksi ole ollut.

   Poista
 9. Voi että nämä kanasukat on upeet! Harmi kun en voittanut arvonnassa. Täytyy varmaan ostaa tuo ohje ja tehdä omat kanasukat. Kirjoneulekin tuntuu taas vaihteeksi ihan mukavalta. Aloin tekemään Rakkaat Rasat-kettulapasia. Olitkos se sinä joka sääti sen peukalonpaikan kanssa, kun olet noita samaisia lapasia neulonut? Rupesi mietityttämään, että onkohan peukalo tosiaan vähän turhan korkealla rakkaitten rasojen ohjeessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tätä ohjetta, silmukkamäärä on kyllä hurja mutta ohje tosi koukuttava. :) Mä olen tehnyt rakkaat rasat malliston susi- ja polkupyörälapaset. Susilapaset tein ihan ohjeen mukaan ja polkupyörälapasiin jätin alusta pois kerroksia ja tein peukalon monta kerrosta ylemmäksi, tuli sopivammat. Noissa malleissa on siis sekä ylipitkä varsi että liian pitkä sormiosa peukalonreiän jälkeen.

   Poista
  2. Kiitos neuvoista! No onneksi en siis muuttanut peukalonpaikkaa ainakaan alemmaksi! Varsi on tosi pitkä, mutta malli on tosiaan koukuttava. :) Ihan napakat lapaset tulossa, kun 2,5 nron puikoilla teen, mutta reilu koko silti. Voisi neuloa vielä yksinkertaiset aluslapaset kaveriksi, niin tulisi paksut vanttuut.

   Poista
 10. Aivan mielettömän ihanat sukat !!!!

  VastaaPoista
 11. Kiitos ihan kaikille kommenteista, tällä kertaa vastaan vain muutamaan mutta kaikki on luettu ja otettu ilolla vastaan. :)

  VastaaPoista
 12. Aivan käsittämättömän mahtavat sukat!

  VastaaPoista
 13. Voi mahdoton, kuinka upeita nämä sun sukkasi ovat! Nää on kerrassaan ihanat!

  VastaaPoista
 14. Moikka! Viekäkö sinulta löytyisi tämä kanasukkien ohje? Yritin ostaa sen ravelrysta, mutta ohje ei ole siellä enää saatavilla enkä ole löytänyt ohjetta mistään. Tuoreena kanatilallisena haluaisin tehdä nämä itselleni. :) terveisin Tiina
  tiisar(@)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysyä suoraan suunnittelijalta Ravelryssä, on aktiivinen vaikka kovin hiljainen.

   Poista