sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Liskoja

Talvi tuli meille eilen, tosin lunta on edelleen vain ihan pikkuisen, pakkasta vähän enemmän. Vuoden ensimmäisen oikean talvipäivän kunniaksi sukissa onkin sitten kovin kesäinen aihe, mallin mukaan nämä on liskoja mutta melkein kävisivät myös sammakoista.


Tämän kuvion hahmottamiseen meni hetki, sukissa ei olekaan keltaisia liskoja sinivihreällä pohjalla eikä myöskään sinivihreitä liskoja keltaisella pohjalla vaan keltaisia ja sinivihreitä liskoja limittäin ja lomittain. Itse näin mallikuvissa ensiksi vain toiset. Mallin nimi on Maurits koska malli pohjautuu samannimisen taiteilijan teokseen.


Tein sukanvarteen tuon koristeraidan ohjeen mukaan, ei mun lemppari, näihin olisi sopinut myös kaksivärinen joustin. Ohje on aika helppo, pitkiä langanjuoksuja on vain vähän. Kaaviot on sijoitettu vähän hankalasti eri sivuille, mitänhän lie kirjassa, ovatkohan edes samalla aukeamalla (mulla e-kirja jota luin tabletilla).


Kantapäästä tykkään, ei tehdä kantalappua vaan lisätään kiilasilmukat varressa ja kavennetaan ne pohjassa pois.


Kirjassa on ohje kantapään ja pohjan kuvioiden tekemiseen peilikuvaksi, varren kuviot tehdään ohjeen mukaan samalla kaaviolla mutta käänsin nekin näihin sukkiin peilikuviksi. Kärki olisi ollut ohjeen mukaan tehtynä pitkä ja terävä, lyhensin sitä vähän.


Malli: Maurits kirjasta Op-Art Socks
Langat: Regia Allround Color, tuommoinen sinikirjava pätkävärjätty (ensimmäinen joululahjakerä käytetty) ja Crelando Anika, keltainen lanka Lidlistä
Puikot: Varressa ensimmäisen kuviomallikerran loppuun 2.75 mm ja siitä eteenpäin 2.25 mm. Jälkeenpäin tehdyssä i-cordissa 2.75 mm12 kommenttia:

 1. No voi hitsi! Onpas kauniit sukat!! Minä täällä vain ihailen sinun osaamista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei nää ehkä niin kovin kauniit ole mutta ainakin hauskat.

   Poista
 2. Näin minäkin ensin vain yhdet liskot, mutta katos vain, niitä oli toisenkin värisiä. Hienosti suunniteltu malli. Sinä olet kyllä hyvä löytämään näitä kauniita malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassuinta on että itse tajusin nuo toisen väriset vasta kun olin neulonut ensimmäisen liskorivin. :) Näin sitä on kaavoihin kangistunut.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Pussailevia liskoja oli myös kiva neuloa.

   Poista
 4. Ihanat sukat! sä olet kyllä ihan uskomaton guru, mitä tulee kirjoneulesukkiin ym. * Nostan olematonta hattuani*

  Hyvää, lankaisaa ja tuottoisaa neulevuotta 2014!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, mä tykkään itse näistä aina vaan enemmän, voisin melkein tehdä toisetkin samanlaiset.

   Poista