sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Aalloissa siis

Jos edellisen postauksen malli oli ollut jonossa jo pitkään niin tämänkertainen ei ehtinyt jonoon ollenkaan vaan kiilasi kaikkien ohi ja päätyi puikoille heti kun sain sen ostettua. Joskus niin vain käy kun bongaa kivan ohjeen.


Langatkin olivat valimiina, tosin niistä oli kyllä alunperin tarkoitus tehdä jotain ihan muuta. Ohje on kirjoitettu vähän paksummalle langalle mutta en ehtinyt etsimään muita lankoja kun teki niin kovasti mieli neuloa.


Siispä aloitin, otin työhön ohjeen mukaiset 2.75 mm puikot ja neuloin innoissani ainakin puolet varresta. Sitten aloin mittailla sukan sopivuutta. Varresta näytti tulevan aika kapea ja pituutta puuttui vielä aika paljon. Jatkoin kuitenkin kantapäähän ja päätin tehdä sukat loppuun vaikka varsi olikin ylhäältä kovin kapea ja nilkasta vähän turhankin leveä.


Jo varressa oli paljon pitkiä langanjuoksuja mutta pohjassa niitä on ihan jokaisella kerroksella. Vaihdoin kantapään jälkeen työhön pienemmät puikot mutta ei niistä paljon apua ollut, pohjan kuviosta on melkein mahdoton saada tasaista.


Ekan sukan tehtyäni aloitin toisen ja yläreunan kuviota tehdessäni laskin ja mietin koko ajan voisiko sukan kokoa millään muuttaa. Löysin mielestäni sopivan silmukkamärän, etsin uuden lankakerän ja aloitin kolmannen sukan eri silmukkamäärällä ja 2.5 mm puikoilla.


Uudesta varresta näytti tulevan sopivampi joten jatkoin sitä vaikka tällä kertaa värivalinta epäilytti vähän. Yläkuviot tehtyäni kavensin varren takana nilkkan asti, lopussa oli sama silmukkamäärä kuin ensimmäisessä sukassa.


Jatkoin välissä sen toisena aloitetun sukan loppuun ja tein kolmannellekin sukalle parin. Jälkimmäinen pari lähti sitten postissa uudelle omistajalle ja koko oli toivottavasti sopiva.


Se ensin aloitettu pari vaivasi vähän vieläkin, varsi oli ehkä sopiva tyttärelle mutta terä pari numeroa liian iso. Päädyin siis itselleni varsin harvinaiseen ratkaisuun ja purin terät pois ja tein ne uudestaan pienemmillä puikoilla. Pohjan kuvio on hieman epätasainen edelleen mutta varmaan ainakin vähän parempi kuin se eka versio. Koko on aika sopiva koska vähensin myös muutamia silmukoita teräosasta.


Malli: Pet Octopus Socks. Ohjeessa on kaksi kokoa, tein kaikki varret isomman koon kaavioilla, toinen pari aloitettu 90 silmukalla. Vähensin toisen parin terän silmukkamäärän melkein pienemmän koon silmukkamäärään.
Langat: Raidallinen lanka Opalia (leveämpi raitainen pari on se alkuperäinen), valkoinen Roosa nauha-sukkalankaa
Puikot: 2.75 mm, 2.5 mm ja 2.25 mm


Seuraavalla kerralla voisin katsoa ehkä vähän tarkemmin mitä olen tekemässä, pikkuisen liikaa säätämistä ja purkamista tällä kertaa. Lopputuloksena kuitenkin kahdet ihan käyttökelpoiset sukat joten ehkä se kannatti.

13 kommenttia:

 1. Upeat sukat! Kuvio saa hymyn huulille!

  VastaaPoista
 2. Ihania sukkia, vaikka tekeminen olikin epäonnista! Mainitsemaasi epätasaisuutta en kyllä yhtään näe, itse olisin ikionnellinen, jos saisin tehtyä noin siistiä kirjoneuletta.

  VastaaPoista
 3. Kuvio on todella ihana! Pitkät langanjuoksut ovat itselleni aina hiukan ärsyttäviä, sinulla oli sinnikkyyttä neuloa jopa kahdet!

  VastaaPoista
 4. Ihanat. :) Piti heti käydä ravelryssä tutkimassa ohjetta lisää.

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän hienot sukat!

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Ostin itsekin jo ohjeen jonoon, myöhemmin siihen tuli korjauksia. Oliko sulla jo ne korjaukset tässä käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjausviesti taisi tulla vasta sitten kun eka pari oli jo valmis. Luin viestin mutta en ladannut ohjetta uudestaan kun ymmärsin että korjaus koskee vain silmukoiden poimimista kantapään sivusta. Suunnittelija kyllä kommentoi mun valmiita sukkia Ravelryssä, tykkäsi värivalinnasta. :)

   Poista