sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pikainen välipala

Viikon aikana valmistuneita sukkia en voi vielä esitellä koska ovat vasta matkalla saajalle. Päätin siis tehdä sukkien välissä jotain pienempää mutta kuitenkin tarpeellista.


Mies käyttää talvisin hyvin mielellään kynsikkäitä. Vuosien mittaan olen tehnyt useammatkin, tänä talvena käytössä on ollut vain tämä yksi pari. Kuten kuvasta näkyy vähän ovat jo kuluneet käytössä mutta vielä ehjät. Alunperin olen ottanut ohjeen jostain vanhasta Moda-lehdestä, ohje on tainnut olla hukassa jo vuosia.


Laskin tähän uuteen pariin silmukat noista vanhoista, mallineuletta muutin pikkuisen ja sitten vain neuloin. Tämmöinen pikkutyö valmistuu nopeasti ja äkkiä ne kaikki 20 langanpäätäkin tuli pääteltyä.


Näihin valitsemani lanka on aivan uskomattoman pehmeää. Canon Hand Dyes langoissa ei juuri nyt näytä olevan tätä lankatyyppiä, Jane MCN Sock langassa on merinovillan ja nylonin lisäksi pikkuisen kashmiria. Kynsikkäisiin meni onneksi niin vähän lankaa että saan lopusta vielä pehmoiset unisukat. Puikkoina 2.25 mm sukkapuikot joita otin työhön kaksi settiä että ei tarvinnut siirrellä silmukoita odottamaan langalle.


Nämä uudet kynsikkäät näyttävät vanhojen rinnalla vielä kovin pieniltä, venyvät kuitenkin tosi paljon ja muovautuvat käytössä varmaan hyvin pian oikean kokoisiksi. Viimeisessä kuvassa kynsikkäitä esittelee poika jolla on vähän pienemmät kädet kuin isällään.3 kommenttia: