sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Niin erilaiset

Kiitän taas runsaasta osallistumisesta arvontaan. Se on nyt suoritettu ja kalenterin saa Sanna, laitako osoitteesi mun sähköpostiin niin pääsen postittamaan.


Aina joskus joku malli jää vaivaamaan ja sitä ei saa mielestä ennenkuin neule on ainakin aloitettu. Tällä kertaa puikoilla oli taas vaihteeksi semmoinen malli. Mulla on aika vähän ohjeita Ravelry-jonossa mutta tämän olin laittanut sinnekin.


Ja sitten sattuikin oikein sopivasti että olin järjestänyt Ravelryssä sukka-arvonnan jonka voittajalla oli itseasiassa joku muu malli toiveena, mutta kommenttina myös että voin itse valita ohjeen. Ja kun sitten löysin tämän mallin voittajan suosikeista niin valinta oli aika selvä. Ja kuin pisteenä iin päälle, löysin lankalaatikostani aika sopivan värisen langan jonka värisävy on nimeltään melkein sama kuin tämä sukkamalli.


Valitsin ohjeen mukaan toiseksi väriksi valkoisen ja neuloin ensin tuon sukan jossa kuviot on tehty kirjavalla langalla. Ekan sukan valmistuttua tein välissä loppuun tuon viimeksi esitellyn paidan ja mietin samalla teenkö toisesta sukasta samanlaisen vai otanko riskin ja laitan värit ohjeen mukaisesti päinvastoin.


Päädyin laittamaan värit päinvastoin vaikka en olekaan kovin innostunut eriparisukista. Toisestakin sukasta tuli oikein kiva ja sopiva pari ensimmäiselle. Ohjeesta poiketen laitoin kumpaankiin sukkaan hallitsevaksi väriksi valkoisen koska valkoinen lanka oli hiukan ohuempaa kuin sinikirjava. Katsoin Ravelryssä tuosta sinikirjavasta tehtyä projekteja etukäteen ja pelkästään siitä tehdyt sukat näyttivät vähän tunkkaisilta. Näihin tuo sopii mun mielestä oikein kivasti ja pohjavärinä muodostuvat pienet raidat oli positiivinen yllätys.


Ohje on hyvin kirjoitettu, kaikkiin kirjoneuleosuuksiin on kaaviot joita on helppo seurata. Jalkapohjan kaaviossa on ekalla rivillä pieni virhe, yksi kavennus on väärässä kohtaa, mutta sen huomaa onneksi helposti. Näissä on taas tämä vähän erilainen kantapää ja pohjan kuviosta tykkään kovasti.


Malli: Starry Starry Night Socks
Lanka: Dragonfly Fibers Djinni Sock, väri Starry Night. Langassa ylellisyytenä 10 % kashmiria villan ja nylonin lisäksi. Vlkoinen lanka Roosanauha sukkalankaa.
Puikot: 2.75 mm ja 2.5 mm pyöröt14 kommenttia:

 1. Onpa todella taidonnäyte nämä sukat. Ihan kuulen korvissani laulun Srarry starry night sang by Don Mclean

  VastaaPoista
 2. Voi yhyren kerran, ku on komiat sukat ! ! !
  Taitavat olla kauneimmat ikinä näkemistäni villasukista!

  VastaaPoista
 3. Jopa on kauniit sukat, kertakaikkiaan!!!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat sukat, enkä hoksannut eriparisuutta ennen kuin luin tekstin :)

  VastaaPoista
 5. Hienot sukat. Taidan varastaa tuon idean valkoisen hallitsemisesta, kun teen tämän mallin.

  VastaaPoista
 6. Kauniit, miekään en huomannu mitään ennenkuin luin että sukat on eripariset... :D

  VastaaPoista
 7. Vallan sanattomaksi menen, niin ihanat ovat nämä sukat! =)

  VastaaPoista
 8. Loistavat lumihiutaleet! Hienoa!!!!!! T. Alja

  VastaaPoista
 9. Täydelliset. Tuo eriparisuus sopii näihin hirmuisen hyvin. Todella kauniit, kertakaikkiaan.

  VastaaPoista