keskiviikko 27. elokuuta 2014

Harmaita villasukkia

Tänääkin on ollut jo kovin syksyinen päivä. Muistelenpa siis hieman parin viikon takaista kesän viimeistä hellepäivää.


Vietin koko päivän yksin mökillä. Keräsin marjoja, kävin uimassa, otin aurinkoa ja neuloin. Aivan ihana kesäpäivä siis ja lämpöäkin oli melkein tuplasti se mitä tänään.


Näistä kuvien sukista neuloin yhden ihan kokonaan mökillä, toisesta puolet ja aloitin myös tuon toisen parin. Sukat on tehty Novita Usva langasta jonka koostumus on perinteisen sukkalangan mutta jossa ei ole kierrettä oikeastaan ollenkaan.


Lyhyempivartiset sukat aloitin varresta, vähän harmittaa kun niistä tuli noin kovin eriväriset mutta eiköhän ne parina mene. Pitkävartiset aloitin varpaista, tarkoitus oli käyttää koko kerä mutta otin sitten kuitenkin välistä pois pätkän lankaa ja toivoin enemmän samanvärisiä sukkia mutta ei nyt sitten nämäkään oikein onnistuneet. Lankaa kului yhteensä vähän alle kaksi kerää, pidempiin meni ehkä kokonainen kerä, saattoi mennä enemmänkin.


Lanka oli vähän hankalaa neuloa, puikoille tuli aina välillä vain osa langasta. Mulla oli 3.5 mm puikot käytössä kun toivon että tivistä neulomalla sukat kestäisivät vähän paremmin. Mulla on vielä tätä samaa lankaa eri värisenä vaikka kuinka monta kerää jäljellä, mikä lie harhaostos.
5 kommenttia:

  1. Tykkään kyllä harhaostoksen värinvaihtelusta. Etenkin noissa pitkävartisissa harmaa muuttuu hienosti harmaaksi :-)

    VastaaPoista
  2. Minä katselin tänään just samoja lankoja kaupassa, ajattelin koukuttuihin lapasiin ostaa. Muistin sitten jo kotona olevat langat, ja revin itseni väkivalloin irti lankahyllystä. Kivannäköiset sukat, minusta tuo väriero on kiva. :)

    VastaaPoista
  3. Oi ihanat sukat, vähän erilaista harmaata =)

    VastaaPoista