sunnuntai 31. elokuuta 2014

Pieni sininen

Mun kesääni on jo vuosia kuulunut yhden tai useamman työn virkkaaminen. Tänä kesänä en ole tainnut virkata mitään, oikea käsi on niin kipeä että virkkaaminen ei vain onnistu. Viime kesänä valmistuneille hipoille olisi kuitenkin pitänyt saada vielä yksi kaveri joten siksi käsiongelma harmitti vielä enemmän.


Onneksi virkatun hipon suunnittelija on suunnitellut ohjeen myös neulottuun hippoon. Ja kaikenlaisten sukkakisailujen välissä mulla oli myös aikaa käyttää tuota ohjetta. Tässä hipossa taitaa olla ihan sama määrä paloja kuin virkatussakin, ja vaikka olen tehnyt niitä virkattuja aika monta jouduin silti katsomaan ohjeesta minkälainen pala mihinkin tulee.


Päättelin langanpäät aina kunkin palan valmistuttua ja seuraava pala neulotaan aina kiinni edelliseen joten kun viimeinen pala oli valmis ei ollut mitään pääteltävää tai yhteenommeltavaa, piti vain tehdä korvat ja kiinnittää silmät.


Langaksi valitsin Toikan merseroidun puuvillalangan jonka olen ostanut monta vuotta sitten Tampereen messuilta. Olen tehnyt tästä samasta kartiosta aiemmin boleron itselleni ja lankaa on jäljellä vieläkin vaikka kuinka paljon. Puvillaisena hippo tuskin nyppyyntyy mutta silmukoiden poimiminen ja yhteenneulominen oli hankalaa kun lanka ei jousta yhtään.


Malli: Knitapotamus the Knitted Hippo ohje englanniksi samoin kuin se virkattu, mutta tässäkin ohjeessa on hurjan paljon selkeitä kuvia ja kaikkiin tarvittaviin paloihin on kaaviot
Lanka: Merseroitu puuvillalanka Toikalta, lankaa kului 60 grammaa ja koska lanka on suunnilleen ohuen sukkalangan vahvuista (420 m/100g) kerästä sukkalankaa saa helposti hipon
Puikot: 2 mm pyöröpuikko


Tämä hippo on kooltaan aika pieni, paljon pienempi kuin suurin osa niistä virkatuista. Paksummalla langalla ja isommilla puikoilla saa toki tehtyä vaikka kuinka ison otuksen.
7 kommenttia:

 1. Voi hitsi. En-aio-ostaa-tätä-ohjetta-en-aio-ostaa-tätä-ohjetta-en-aio-ostaa-tätä-ohjetta.
  Tää on niin kiva. Näen tän tehtynä erivärisistä liukuvista paloista. En aio mennä edes katsomaan ohjetta. En uskalla :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana on tämä neulottukin hippo!

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä tosi suloinen!

  VastaaPoista
 4. Hurmaava hippo! Jopa hurmaavampi kuin virkattu serkkunsa.;)

  VastaaPoista
 5. Hei, löysin blogisi viikonlopun aikana ja olen neulomisen ohessa lukenut ja ihastellut tekemiäsi sukkia ym. Jään seurailemaan ja odottamaan josko seuraavassa kilpailussa onni suosisi minua :)

  VastaaPoista