sunnuntai 10. elokuuta 2014

Tapaamassa neulojia

Pitkin kesää meillä on ollut puhetta että viedään Jyväskylässä opiskeleva poika asunnolleen elokuun alussa niin että vielä ehtii asuntomessuille. Kun sitten huomasin että Titityy mainosti neuletapaamista elokuun 4. päivä, oli ajankohta päätetty. Minua ei nimittäin yhtään kiinnostanut talosta toiseen kiertely helteisenä kesäpäivänä mutta neuloa voin aina vaikka olis vähän lämpimämpikin.


Jo edellisenä iltana kerin vyyhdin kerälle ja kun vyyhdillä ollut kiva lanka näytti kerällä turhankin kirjavalta, etsin aamulla langalle sopivaa sukkaohjetta netistä. Yhden ohjeen latasinkin tabletille mutta päätin kuitenkin lopulta tehdä ihan vaan oman pään mukaan.


Loin silmukat kotoa lähdettäessä ja varsi oli noin puolivälissä kun päästiin Jyväskylään. Vähän jännitti kun kävelin kohti Titityytä, mutta kaupassa oli jo kivasti porukkaa ja sovin ihan hyvin joukkoon. Pihalla oli laitettu varjoon tuoleja ja muutama pöytä ja päädyin sinne istumaan sukantekeleeni kanssa.


Paikalla oli muutama neuloja jotka tunnistin netistä, en huomannut esitellä itseäni ihan alussa kun muutkaan eivät niin tehneet. Lopussa kuitenkin kerroin kuka olen, kun mua ei taatusti tunnista niistä muutamasta vanhasta kuvasta joita olen nettiin laittanut. Oli kyllä kiva tavata livenä netistä tuttuja tyyppejä.


Sukkia neuloin pitkin päivää ja mietin samalla koko ajan miten jatkan seuraavaksi. Kantapääksi päädyin tekemään tämmöisen mihin ei tehdä erillistä kantalappua. 


Laskin vähän väliä silmukoita jotta sain myös kantapohjan silmukkamäärän täsmäämään. En tiedä onko tuo nyt minkään ohjeen mukainen mutta aika sopiva siitä tuli.


Osasin toki varautua siihen, että tästä langasta tulee aika kirjavat sukat, kutakin väriä oli niin kovin pieni pätkä. Mulle nämä on ihan väärän väriset mutta eiköhän näillekin joku käyttäjä löydy, sukissa menee kyllä vähän räikeämpikin väriyhdistelmä.


Kun olin saanut sukat kuvattua, huomasin yhdessä kukassa pienen leppäkertun joka yritti kovasti päästä kiipeämään ylöspäin. Pikkuinen taivalsi vuorotellen lehtien ala- ja yläpinnoilla. Muutaman kerran teki kyllä mieli sanoa että lentäen olisit jo perillä. Samassa kukassa oli muuten ainakin sata muutakin ötökkää.

6 kommenttia:

 1. Voi pientä leppisparkaa :-/ Toinen teki niin kovan homman kulkiessaan.
  Sukat ovat tosi kivat, kannat erityisen hauskat. Tällaiset väri-iloittelut tekevät sadepäivistä auringonpaisteisia.

  VastaaPoista
 2. Ihana värikimara sukissa, malli sopii hyvin tälle langalle.

  VastaaPoista
 3. HEI! Unohdit ihan kertoa, että sua myös palvottiin Titityyllä! En ole koskaan aiemmin ketään palvonutkaan, olet siis ainutlaatuinen! :D
  Sukista tuli musta aika päheet, just sopivan hurjat värit sukkiin. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Kauniithan nuo sukkasi ovat.
  Minäkin käväisin viikonloppuna pikaisesti Titityyssä kun sielläpäin liikuin. Oli vaan niin kuuma etten jaksanut kauaa lankoja hiplata enkä muuten koko pihaa kiertää vaikka mielenkiintoiselta näyttikin.

  VastaaPoista