sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Taas sitä tavallista

Puikot ei ole paljoa käsissä viihtyneet koko viikolla. Meillä on ollut liki, tai jopa yli, 30 astetta joka päivä joten olen lojunut riippumatossa ja viilentänyt oloani järvessä, jossa sielläkin on ollut yli 20-asteista vettä.


Reilu viikko sitten ostin muutaman alekerän kauppareissulla enkä voinut mitenkään vastustaa seiskaveikan uudehkoa raitaväriä, olen ihan varma että olen tehnyt keltaharmaat sukat itse raidoittaen muutama vuosi takaperin, niistä sukista en vain löytänyt kuvaa mistään.


Nämä sukat tein 3 mm puikoilla. Silmukoita alussa 56 ja kantapään jälkeen kavensin silmukkamääräksi 54. Sukista tuli oikein sopivat 42 numeroisia kenkiä käyttävälle pojalle.


Lankaa jäi 2x4 raidan mallikerta joten kumpaankin varteen olisi voinut laittaa vielä yhdet raidat. Nämä valmiit raitalangat on vähän hankalia kun koskaan ei voi tietää onko kerässä solmu ja jos on niin jatkuuko raidoitus solmun jälkeen oikein vain puuttuuko välistä värejä vai lähteekö raidat ehkä väärään suuntaan. Tämä kerä oli ihan solmuton ja sukista tuli kovin samanlaiset, toiseen sukkaan taisi tulla yksi kerros vähemmän kuin ensimmäiseen.


Sukissa on alun 2 o, 2 n jälkeen 3 o, 1 n mallineuletta sekä varressa että jalan päällä. Toivottavasti nämä pysyy edes jotenkin mallissaan, saaja käyttää villasukkia syksystä kevääseen ja kesälläkin saappaissa.


Pihakivetyksellä kasvaa pikkuinen orvokki, siemen on tainnut pudota viimevuotisesta amppeliorvokista. On se sitkeä.7 kommenttia:

 1. Nätit sukat! Pähkäilin itse tuon ja sen toisen värin välillä. Ostin se toinen raitaväri.

  VastaaPoista
 2. Tykkään kovasti tästä raitalangasta. Melkein sellaista jo ostinkin. Nyt kun näin sinun sukkasi, niin kai minunkin täytyy sitä hankkia.

  VastaaPoista
 3. Nätti väriyhdistelmä, sopii hyvin raidat toisiinsa!

  VastaaPoista
 4. Onpa mukavanväriset sukat, tykkään kovasti ja varmasti käyttäjällekkin mieluisat.

  VastaaPoista
 5. Kiva väriyhdistelmä. Mutta jos taas on uudet sukat valmiina, niin minun mittapuuni mukaan kudin on viihtynyt käsissä....! Uskomaton tahti sinulla kyllä!

  VastaaPoista
 6. Onpas hyvän väriset sukat ja sulla on todella kaunis käsiala.

  VastaaPoista