sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Viides etappi

SukkaTourilla mennään jo toiseksi viimeisellä etapilla. Ohje julkaistiin torstaina klo 17 ja etukäteen mietin että kuinkahan väsynyt olen aamulla jos neulon koko yön.


Ohje oli onneksi ihan perusohje pienellä mausteella joten laskeskelin että olen valmis aamuyöstä ja ehdin nukkuakin vähäsen ennen kuin muut herää. Ihan niin nopea en ollut kuin toivoin, käsi kipeytyi ensimmäistä sukkaa neuloessa ja pidin useamman tauon. Otin särkylääkkeen ennen toisen sukan aloittamista ja sain kuin sainkin sukat valmiiksi alle 12 tunnissa. TiiQ oli päättänyt kokeilla tällä kierroksella nopeusneulontaa ja oli valmiina varmaan tuntia ennen minua, onnittelut hänelle etappivoitosta!


Malli on siis aika tavallinen pitsi- ja palmikkomalli. Jostain syystä jouduin tällä kertaa katsomaan kaaviota melkein joka välissä, vasta toisen sukan viimeisissä toistoissa muistin joka rivin ulkoa. Hassua, koska yleensä opin kaaviot hyvin helposti ulkoa.


Aloitin sukat 2 mm pyöröpuikolla. Varren tein 2.5 mm pyöröllä, samoin kantalapun. Terään vaihdoin 2.25 mm sukkapuikot koska silmukoita siirrellään puikkojen välillä paljon ja sukkapuikoilla se on varsin helppoa. Toisaalta halusin pohjaan pienemmät puikot koska valitsemani lanka on vahvistamatonta.


Seuraava etappi alkaa lauantai-iltana klo 10. Voi olla että en jaksa valvoa koko yötä, etappi taitaa kestää lankamäärästä päätellen aika kauan joten saattaa olla että vielä ensi sunnuntaina en esittele valmiita sukkia. Muutenkin puikoilla on nyt lähinnä hyshys juttuja joten blogi taitaa pitää pienen kesätauon.


Malli: Arch-Nemesis
Lanka: Hopeasäie Sukka, väri Meri
Puikot: 2 mm, 2.5 mm ja 2.25 mm3 kommenttia:

 1. Ihan hikoiluttaa jo tämä sukka tourin sivusta seuraaminen. Saa nähdä haksahdanko ite joskus tulevaisuudessa myös tähän. Nyt pienten lasten kanssa päivät kukkuessa, arvostan yö unta enemmän. Tsemppiä! Oot kyllä supertikuttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti tulla huikkaamaan, että tein tuolla sinun ohjeellasi nuo pitsiset puuvillasukat. Postaus ja linkki ohjeeseesi löytyy blogistani ;)

   Poista
 2. Kyllä on hyvin istuvan näköiset sukat.
  Jännityksellä odotellaan viimeistä etappia. Tätä on ollut jännä seurata sivusta. Hyvä Suomi!

  VastaaPoista