keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Lisää nopanheittoa

Miettiessäni lanka- ja värivalintaa sukkaTourin kolmansiin sukkiin, muistin että minulla on vajaa kerä Louhittaren Luolan Väinämöistä. Värikin oli sopivasti joulunpunainen joten se olisi ollut hyvä pari Lanitiumin värille Vampyre. Löysinkin kerän ja punnitsin sen. Lankaa oli aika tasan 50 grammaa mutta kun en yhtään tiennyt riitäisikö lanka, valitsin kisasukkiin toisen langan ja värin.


Sain kisasukat valmiiksi ja neuloin välillä muutakin. Lankakopassa päälimmäisenä ollut punainen kerä ei kuitenkaan jättänyt rauhaan ja kun puikot olivat vaihteeksi tyhjät, punnitsin myös noppasukista jääneen langan ja päätin tehdä toisetkin.


Kumpaakin lankaa oli noin 50 grammaa. Ensimmäinen sukkapari painoi reilusti alle 100 grammaa mutta koska en ollut punninnut lankoja ennen kisasukkien aloitusta, en voinut olla varma oliko pääväriä kuitenkin kulunut yli 50 grammaa. Sitä paitsi tein nämä toiset sukat hieman isommalla silmukkamäärällä joten lankaa tulisi joka tapauksessa kulumaan enemmän.


Aloitin siis sukat ohjeesta poiketen kuviovärillä. Tein myös kantapään punaisella. Kun kaikki kaaviot oli neulottu, punnitsin kerät ja tein kärjen harmaalla, koska sitä oli kulunut hieman vähemmän siihen mennessä. Ero oli kuitenkin niin pieni että kumpi tahansa väri olisi riittänyt molempien sukkien kärkikavennuksiin.


Tämä pari on hieman isompi kuin kisasukkaparini. Tein sukat ohjeen M-koon silmukkamäärillä ja tein myös teräosaan yhden mallikerran verran enemmän kuvioneuletta. Mulle taas hieman isot mutta eiköhän nämäkin jollekin kelpaa viimeistään jouluna.


Malli: Roll The Bones
Langat: Lanitium ex Machina kimallesukka ja Louhittaren Luola Väinämöinen, kumpaakin väriä kului alle 50 grammaa
Puikot: 2.5 mm pyöröpuikko


Pyöräiltiin eilen kesämökille järvenrantaan, uitiin ja saunottiin. Ihanan lämmin kesäinen päivä kului mukavasti mutta kotimatkan ylipitkä ylämäki meinasi olla liikaa helleilmalla.2 kommenttia:

  1. Voi himskatti kun näistäkin tuli hienot. Väriyhdistelmä on tosi makee, ja onko siellä vampyressä kimmellystäkin.
    Mä jotenkin niin ihastuin tähän nopanheittoideaan.

    VastaaPoista
  2. on ne vaan hienot. tykkään kun mukana on tuommoista pikkuista blingiä, mutta ei kuitenkaan liikaa. hyvä sinä!

    VastaaPoista