sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Neljäs etappi

SukkaTourin neljäs ohje julkaistiin tiistaina kahdelta iltapäivällä. Jo etukäteen oli tiedossa että sukassa tulisi olemaan vähän helmiä, vain vähän koska tarvittava helmimäärä oli n 150 ja se jaettuna kahteen sukkaan ei ole kovin paljoa.


Malli olikin sitten kovin tavallinen, perussukka jossa vähän pitsiä ja pikkuisen helmiä. Tosin meiltä kisaajilta otettiin luulot pois jo aloitusvaiheessa, nirkkoreunan luominen oli yllättävän hidasta tyyliin luodaan viisi, päätellään kaksi. Langaksi olin valinnut jo aiemmin Hopeasäie Sukan, saman mistä tein viimekesän Tourilla helmisukat jotka on pysyneet ehjinä tähän kesään asti ahkerasta käytöstä huolimatta, pari viikkoa sitten huomasin ekan kuluman toisen sukan pohjassa, nyppyjä niissä ei ole vieläkään.


Ensimmäinen sukka valmistui isoimmitta ongelmitta vähän iltaysin jälkeen. Aioin luoda silmukat toiseen ja mennä nukkumaan mutta sitten päätin kuitenkin tehdä vielä resorin lisäksi ja voisihan sitä yhden pitsimallikerrankin neuloa.


Otin helmipurkin käteeni ottaakseni helmiä virkkuukoukkuun ja tönäisin samalla puolet helmistä sohvalle. Eihän se muuten olisi oikeastaan haitannut, muutaman kymmenen helmeä nyt poimii aika nopeasti mutta kun se mun helmipurkki oli semmoinen lajitelma jossa oli kahdeksan lokeroa jossa kussakin noin 300 helmeä. Niitä helmiä oli sitten ympäri sohvaa ja purkissakin oli värit aika sekaisin. Keräsin suurimman osan helmistä takaisin purkkiin, mietin hetken ja päätin jatkaa neulomista. Ei nukuttanut enää yhtään, harmitti vaan ja kovasti.


Näihin sukkiin valitsin tuommoiset oranssikirjavat helmet, kun helmet sekoittuivat samassa välissä oli myös keltaisia helmiä. Toivottavasti valitsin kuitenkin oikeita helmiä, yön hämärissä oli vähän vaikea erottaa oikean värisiä helmiä. Terä neulottiin ilman helmiä ja se oli muutenkin sopivan aivotonta aamuyön tunneille. Tosin muutama kisaaja ei ollut huomannut että näissä nuo kantapään jälkeen tehtävät kavennukset tehdään pohjassa eikä sivussa kuten tavallisesti. Jotkut neuloivat terät uusiksi ja joku taisi tehdä uusiksi koko sukkaparin.


Toista kärkeä päätellessä huomasin ensimmäisten sukkien ilmestyneet valmistuneiden ketjuun. Sillä aikaa kun kuvasin sukat ja lähetin sähköpostin, ketjuun oli ilmestynyt toinenkin pari. Olin siis tämänkin etapin kolmas ja tälläkin kertaa edellä oli kaksi suomalaista. Kello oli aika tasan viisi kun vihdoin menin nukkumaan.


Koska omien jalkojen kuvaaminen takaapäin on hankalaa, pyysin poikaa ottamaan osan kuvista ja niistä tulikin oikein kivoja.


Malli: Dazzle them from behind
Lanka: Hopeasäie Sukka väri Sahrami
Puikot: 2 mm pyöröpuikko


7 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Kiva idea tuo että "se jokin" onkin sukan takana, eikä edessä, kuten yleensä.

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniit sukat, erityisesti takaa. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit ovat. Olisit ollutkin eka ilman helmipurkkin kaatumista....

  VastaaPoista
 4. Taas ihanat sukat! Plussapisteet valvomisesta. =)

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat! Olet kyllä sangen ahkera, kun jaksat neuloa noin pitkiä pätkiä kerrallaan. Hyvä Suomi!

  VastaaPoista