sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Viimeinen hullutus

Sukkahullutuksen viimeinen ohje julkaistiin vain tunteja ennen sukkaTourin ohjetta joten jätin aloituksen suosiolla myöhempään ajankohtaan. Toisaalta olisi ollut kiva neuloa sukkia finalistien kanssa yhtäaikaa mutta aikataulu meni ihan liian tiukaksi.


Ja tämä malli oli kyllä sellainen että mun kädet ei olisi kestäneet maratonneulontaa. Tykkään kyllä kierrettyjen silmukoiden ulkonäöstä mutta pystyn neulomaan niitä vain vähän aikaa kerralla.


Aika moni näistä hullutusohjeista on ollut suunnittelijansa ensimmäinen ohje. Niin tälläkin kertaa. Olisko sitten aloittelijan innokkuutta vai mitä, mutta mun mielestä vähän vähempikin olisi riittänyt. Sukat aloitetaan varpaista, jalkapohjassa silmukat menevät lisäysten ja kavennusten ansioista vinoon, kantapää on onteloneuletta, jalan päällä ja varressa on smokkipoimutusta, varren yläosassa on laskoksia, nyörikuja ja lopuksi vielä virkkausta muistuttava röyhelöpäättely (sen jätin tekemättä). En myöskään tehnyt nyöriä vaan laitoin sukkiin valmiin nauhan.


Mun kerrostiheys oli jotain muuta kuin ohjeessa, jouduin tekemään yhden ylimääräisen sydämen varteen että sukat eivät olisi olleet kovin lyhyet. Yritin käyttää langat ihan loppuun, kuvovärinä oleva lanka on jämä edellisen postauksen Tonight-sukista. Tein varren keskimmäisestä laskoksesta erivärisen jotta sain kuviovärin riittämään paremmin, lopulta sitä jäikin muutamia metrejä.


Sukkahullutus oli ihan kiva kisa, tosin tänä vuonna hitaita osallistujia oli niin paljon että kisa venyi eikä joka joukkueesta päässyt jatkoon alunperin sovittua määrää kisaajia. Mua ei kisan venyminen oikeastaan haitannut, seuraavan ohjeen julkaisusta ilmoitettiin kuitenkin ihan hyvissä ajoin.


Pikkuisen huono maku jäi kuitenkin siitä että kisan voitti lopulta kisaaja joka oli testineulonut tämän viimeisen parin. Muut finalistit kisasivat kuitenkin tosissaan vaikka tiesivät että vastassa on nopea neuloja. Mutta nopeakin neuloja voi tehdä virheitä paitsi silloin harvemmin kun ohje on ennestään tuttu. Itse en olisi voinut osallistua finaaliin testineulottuani finaaliohjeen mutta tämän ohjeen oli alunperin tarkoitus olla aiemmalla kierroksella joten tapaus oli varmasti ainutkertainen ja todella huonoa tuuria sekä suunnittelijan että testaajan kannalta.


Malli: Alexandrina
Langat: Drops Fabel vaaleanpunainen ja Lana Grossa Meilenweit Solo ruskea
Puikot: 2.25 mm, kantapäässä 2 mm


Ja sitten vielä yhteiskuva kaikista hullutussukista. Kisan aikana saatiin kaikkiaan 11 ohjetta, ennen kisan alkua oli vielä lämmittelyohje jota en neulonut. Kaikkiaan neuloin 13 paria sukkia, kaksi ohjetta pääsi puikoille siis kahteen kertaan. Kaksi paria jää mulle itselle ja kaikki loput menevät lahjaksi. Aion osallistua myös ensi vuonna mutta en halua enää mihinkään joukkueeseen, neulon ihan vain omaksi iloksi.

7 kommenttia:

 1. Todella upea saavutus ja hieno kokoelma upeita sukkia! Olet kyllä todellinen mestari sukkien saralla!

  VastaaPoista
 2. kauniit sukat vaikka näyttää kyllä todellakin melkoisen työläiltä.
  Kaunis rivistö sukkia..voi onnellisia ketkä noita lahjaksi saavat.

  VastaaPoista
 3. Sinä upea, uskomaton sukkamaakari!

  VastaaPoista
 4. Ihanat ovat nää vimeisetkin sukat! Sinä olet kyllä oikea sukkamestari! =)

  VastaaPoista
 5. Hieno kokoelma aivan upeita sukkia!

  VastaaPoista