sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kolmannella etapilla heitetään noppia

Sukkatourin kolmannen etapin materiaalilista herätti kummastusta. Mihin ihmeeseen voi sukkia neuloessa tarvita kumilenkkejä, liimaa tai teippiä? Joku arveli että ohjeesta taitellaan origami ja sen mukaan sitten edetään. Materiaaleissa ei kuitenkaan mainittu paperia tai tulostinta mutta kysyttäessä emo sitten kertoi että kyllä niitäkin tarvitaan. Ilmankin pärjää mutta paremmin jos ne on käytettävissä.


Siispä hankkimaan mustetta loppuneen tilalle. Meidän tulostin on jo vähän vanha ja toimii lähinnä silloin kun sitä huvittaa, luen ohjeet nykyisin melkein aina tabletilta.


Ohje julkaistiin aamuneljältä suomen aikaa. Herääminen ei valoisana kesäaamuna ollut ollenkaan vaikeaa, paljon vaikeampaa oli mennä nukkumaan tavallista aiemmin. Latasin ohjeen ihan ensimmäiseksi tabletille, mallina kirjoneulesukat, mikäs sen mukavampaa. Loin silmukat ja aloitin resorin. Samalla avasin tietokoneen ja latasin ohjeen tulostamista varten. Tulostin temppuili ja sain ensin aikaan vain tyhjiä sivuja. Lopulta löysin oikeat asetukset ja sain tarvittavat sivut tulostettua. Neuloin ensimmäisen sukan siihen pisteeseen että seuraavana oli vuorossa askartelu.


Enpä muista että olisin koskaan ennen askarrellut viideltä juhannusaattoaamuna. Mutta niin vain leikkasin ja teippasin noppia kasaan, liimaa en edes yrittänyt etsiä. Tein kokoa jossa tarvittiin kolme noppaa joten jätin neljännen tekemättä. Näpertelyyn kului aikaa noin puoli tuntia ja viimeinen noppa jäi ilman teippipäällystettä kun teippi pääsi loppumaan ja maalarinteippi jota käytin nopan sisällä ei ole kunnolla läpinäkyvää. Niitä kumilenkkejä olisi tarvittu noppien pitämiseen yhdessä mutta hyvin pärjäsin ilmankin.


Sitten vain heittelin noppia ja neuloin. Jokaisessa nopassa on 10x10 ruudun kokoinen pala kaaviota, kolme noppaa vierekkäin muodostaa 10 kerrosta korkean pätkän mallineuletta. Seuraavaa pätkää varten heitin aina noppia uudestaan. Aluksi kuvasin nopat tabletilla ja neuloin kuvasta mutta lopulta jätin kuvaamisen ja neuloin suoraan nopista. Molemmissa sukissa on erilaiset satunnaiset kuviot. Neulominen oli kivaa ja voisin tehdä toisetkin vaikkapa niin että sovittelen kuviot etukäteen.


Äkkiä ensimmäinen sukka oli kantapäässä. Pidin aamupalan mittaisen tauon ja jatkoin taas. Terä valmistui myös aika sukkelaan, kaaviota piti neuloa aina 10 kerrosta yhteen kyytiin ettei vaan nopat käänny ja mene kuvio sekaisin. Ja sitten vielä toiset 10 kerrosta ja kolmannet, varsin koukuttavaa. Pian olinkin varpaissa ja kello oli vasta 10. Pidin pienen tauon ja loin silmukat toiseen sukkaan.


Toinen sukka valmistui vähän nopeammin kun enää ei tarvinnut askarrella ja nälkäkin tuli vasta kärkikavennuksia tehdessä, kun mies paistoi makkaraa. Kuvasin sukat ja lähetin sähköpostia. Malli oli niin nopea että kuvittelin olevani korkeintaan kolmas mutta väärinpä luulin, olin eka ja yllättävän reilulla aikaerolla, seuraava suomalainen sai sukat valmiiksi tunteja myöhemmin. Aikaa kului siis ohjeen julkaisusta kuvan ottamiseen vähän alle 11 tuntia.


Malli: Roll the Bones
Langat: Lanitium ex Machina kimallesukka väri Vampyre ja Novita Pikkusisko luonnonvalkoinen
Puikot: resorissa ja kärjessä 2 mm muuten 2.5 mm

14 kommenttia:

 1. Vau! Hauska tapa viettää sateista juhannusta :-). Ja lopputulemana tosi hienot sukat!

  VastaaPoista
 2. Voi mahoton tota sun vauhtia! Ihanat sukat ja mahtava idea tuo noppien heitto. Onnittelut ykkössijasta! =)

  VastaaPoista
 3. Wow!! Onpas hauskaa tapa neuloa sukkia, heitetään noppia. Ei hullu idea :-)). Vaihtelu virkistää. Onneksi olkoon eka siijasta!!

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat ja kiva, uusi tapa tehdä sukkamalli.

  VastaaPoista
 5. Olitpa nopea! Kauniit sukat ja mukava juttu muutenkin!

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat ja nopea neuloja... Jatka samaan malliin : ))

  VastaaPoista
 7. Vautsi!
  Upeat sukat, nopealta neulojalta. Hauska noppaneulonta.

  VastaaPoista
 8. Nää on niin hienot - ja sää oot niin sairaan nopee.
  Kyllä on hykerryttänyt katsoa suomalaisten nopeutta kisassa :-D

  VastaaPoista
 9. Voi että on hauska tää noppaidea ja heti aivan käsittämättömän ihanat sukat! Onnea paljo ykkössijasta :)

  VastaaPoista
 10. Voi hitsi, miten hieno kisa teillä on ollut! Olisipa joskus aikaa osallistua.
  Sukat ovat todella hienot!

  VastaaPoista
 11. Onnittelut 1. sijasta. Aivan uskomaton vauhti sinulla. Sukat on nätit.

  VastaaPoista
 12. Hienot on sukat ja mikä vauhti :O

  VastaaPoista