sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Yö ja päivä

Sukkahullutuksen viides kierros alkoi viikko sitten sunnuntaina. Meillä ukkosti ja pidimme nettijohtoja pois seinästä pitkin iltaa.


Muutaman minuutin yli yhdeksän laitoin johdot seinään ja kuinka ollakaan ohje oli tupsahtanut sähköpostiin samoihin aikoihin. Pääsin siis aloittamaan heti ohjeen tulostettuani.


Sukan varteen tehtiin edellisestä bonusohjeesta tuttua onteloneuletta. Minulle siis ihan tuttu tekniikka muuten mutta ohjeessa esitelty silmukoiden luomistapa oli uusi. Yritin tehdä ohjeen mukaan pari kertaa mutta aikaa kului eivätkä silmukat totelleet minua millään. Otin käyttöön toisen tavan ja sain silmukat alulle. Aikaa oli kulunut hurjan paljon mutta kaksinkertainen neulominen sujui alun jälkeen varsin nopeasti. Ensimmäisen sukan kaksinkertainen osuus valmistui reilussa neljässä tunnissa. Loin vielä silmukat toiseen sukkaan ennen nukkumaan menoa ja neuloin ekan kerroksen.


Ohjeessa on kaaviot sekä erikseen yö- ja päiväversiolle. Tein toiseen sukkan yön ja toiseen päivän. Lisäksi ohjeessa on yhdistetty versio jossa toiselle puolelle tulee yö ja toiselle päivä. Sitä kokeilen vielä joskus.


Sukan varteen ja terään tehdään yksinkertaista pintaneuletta. Sukat on suunniteltu niin että niitä voi halutessaan käyttää molemmin päin, päättelyt tein huomaamattomasti.


Kantapään ohje oli vain sanallinen, sekosin rivillä aika monta kertaa, laskin moneen kertaan ja moneen suuntaan, en oppinut ohjetta millään ulkoa.


Kantapäästä selvittyäni edessä oli vain tavallista sukkaneulontaa. Neuloin omaan tahtiini, välillä katsoin joko ketjuun on ilmestynyt valmiita pareja. Iltayhdeksältä, tasan 24 tuntia ohjeen julkaisun jälkeen, viimeinenkin langanpää oli päätelty ja kävin ottamassa muutaman kuvan. Päivitin projektisivun ja lähetin sähköpostin. Tällä kertaa en kiirehtinyt yhtään. Jouduin odottamaan vahvistusviestiä aika kauan mutta jatkopaikka varmistui kuitenkin. Meidän joukkueen kaikki 7 paikkaa täyttyivät alle kahdessa vuorokaudessa, viimeisestä paikasta oli aika tiukka taisto kahden neulojan kesken.


Malli: Tonight
Langat: harmaa Regia ja tumman vihreä Fortissima Socka
Puikot: Kaksinkertaisessa osuudessa 2 mm pyörö ja muuten 2.25 mm pyörö


Reilun tunnin kuluttua julkaistaan Tour de Sock kisan eka ohje. Langat on keritty ja puikot katsottu valmiiksi. Koska en kisaa suomen ykkösjoukkueessa, neulon sukat omaan tahtiini ja vain itseäni vastaan kisaten.

3 kommenttia:

  1. Näistä tuli aikasten kivat. Neuloit kyllä hurjan nopeasti, vaikket kiirettä pitänytkään.

    VastaaPoista
  2. Ihana malli ja kiva idea :)

    VastaaPoista
  3. Hauskat sukat, ja oot sie kyllä vikkelä tossa neulomisessa! ;)

    VastaaPoista