keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Vielä yksi

Tulin eilen kaupasta ja kurkkasin matkalla meidän postilaatikkoon. Laatikossa oli kortti jonka mukaan mulle olisi kirjattu kirje lähipostissa. Koska en ole tilannut mitään arvelin postissa odottavan viimeisen sukkahullutuspalkinnon. Postissa kirje löytyi nopeasti ja näytti ihan siltä että siellä olisi lankaa. Mutta postin kuittauskone ei toiminut tän lähetyksen kohdalla oikein ja en saanut kuitattua lähetystä. Arvatkaa vain oliko turhauttavaa seisoa tiskillä ja odottaa kun kaksi ihmistä yrittää keksiä miten saisin kirjeeni kuitattua. Odottelin melkein puoli tuntia ja lopulta allekirjoitin ihan manuaalisesti (ja kaiken lisäksi kyseessä oli tavallinen maksikirje eikä mikään kirjattu).


Mutta odotus palkittiin. Kirjeestä löytyi ihana merino-silkkisekoite jota voi käyttää myös sukkalankana mutta ehkä tämä päätyy kuitenkin joksikin muuksi. Sukkahullutuksen ihan ekaks luvattu palkinto jota olen odotellut jo aika kauan.


Tein sitten toisetkin Tonight-sukat kuten vähän arvelinkin ekan parin valmistuttua. Olen aiemmin neulonut onteloneuletta vain sillä perinteisellä tavalla, jossa kääntöpuolella on sama kuvio mutta värit päinvastoin. Siinä tavassa saman värisiä silmukoita on enintään kaksi rinnakkain.


Halusin kokeilla tätä uudempaa tapaa jossa eri puolilla voi olla myös erilaisia kuvioita vaikka pääasiassa kuviot ovat samat eri väreillä. Eli tässä parissa toisella puolella on yömaisema ja toisella päivä. Ja samanvärisiä silmukoita oli välillä vierekkäin enemmänkin. Ekan sukan varressa tein muutamia virheitä ja korjailin sitten jälkikäteen tähtiä pois aurinkoiselta taivaalta. Opin kuitenkin aika nopeasti ja toinen varsi tulikin ihan virheettä. Aloitin toisen varren kuviot eri kohdasta joten kun sukat ovat rinnakkain, kuvio jatkuu sukasta toiseen.


Mulla on ollut tuo ruskea lanka varastossa jo pidempään ja vaikka se onkin tosi kivan väristä, neulominen oli aika tuskallista, lanka säikeytyy ja puolikkaita silmukoita saa sitten aina korjailla seuraavalla kerroksella jos vain sattuu huomaamaan. Tän langan takia tein kantapäähän ihan vaan joustinneuletta, en edes yrittänyt nostettuja silmukoita.


Malli: Tonight
Langat: Lana Grossa Meilenweit Solo ja Fortissima Socka
Puikot: 2 mm ja 2.25 mm

8 kommenttia:

 1. Tosi upeat ja taidokkaasti tehdyt sukat!

  VastaaPoista
 2. Nyt kyllä täytyy sanoa, itsekkin asiamiespostissa työskentelevänä, että onpas sun kohdalla ollut osaamatonta porukkaa... ensinnäkin maksikirjettä ei edes kuitata olleskaan ja toiseksi tuossa tilanteessa, olisi järkevintä ollut vain antaa se lähetys sinulle ja kuitata se koneelle myöhemmin. Tulee väkisinkin mieleen, että onko jokaisen maksikirjettä hakevan kohdalla sama homma... eli kun maksikirje menee automaattisesti vain pois ilman kuittaustilaa, niin eivät tiedä siellä sitä ja siksi menee säätämiseksi kun yrittävät väkisin saada kuittauksen siihen ainoaan ei kuitattavaan lähetykseen. =)
  Ja sukat sitten, todelliset ihanuudet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirje oli siis lajittelussa merkitty kirjatuksi kirjeeksi ja siksi se varmaan olisi pitänyt kuitata. Maksikirjeet jaetaan meillä aina laatikkoon ja jos on niin iso kirje että ei mahdu laatikkoon niin sitten tuodaan yleensä kotiovelle asti. :) Mutta luulen että tuo kone on vielä aika uusi ja ehkä opettelevat vielä sen käyttöä, se että kirje tuli ulkomailta lisäsi varmaan hämmennystä.

   Poista
 3. Ihana lanka ja kauniit sukat! :)

  VastaaPoista