tiistai 10. kesäkuuta 2014

Joskus on parasta luovuttaa

Kiitos kaikille peukuttajille, sukkahullutuksen semifinaalin sukat valmistuivat varsin sukkelaan.


Sain ensimmäisen sukan valmiiksi hyvissä ajoin ennen puolta yötä, postasin ketjuun ensimmäisen kuvan ja päätin mennä nukkumaan. Neuloa ja valvoa olisin hyvin jaksanut mutta käsi tuntui tosi kipeältä heti kun lopetin neulomisen, tuon kisan voitto ei todellakaan ole sen arvoinen että olisin halunnut rikoa käteni kokonaan. Kierrokselta pääsi jatkoon meidän joukkueesta neuloja joka valvoi koko yön ja molemmat sukkansa valmiiksi noin tupla ajassa mitä itse tein ensimmäisen. Tiukka kisa olisi siis ollut tiedossa mutta ei harmita yhtään, aamulla käsi oli paljon parempi ja jatkoin neulomista hyvillä mielin.


Ja se malli sitten. Luin just äsken jostain ketjusta että tämän mallin piti olla alunperin finaaliohje mutta suunnitelmat muuttuivat viime minuuteilla. Ohje on mielenkiintoinen, varren yläosassa neulotaan onteloneuletta, sitten jatketaan etupuolen kirjoneuleella ja takaosan resorilla, kantapää on taas onteloneuletta samoin pohja ja kärki.


Varren kirjoneule neuvottiin tekemään joka toinen kerros tavallisesti ja joka toinen kerros pohjavärillä oikein ja kuviovärillä nurin. Minä en tunnetusti välitä neuloa nurjaa jos ei ole ihan pakko joten mittailin kuvioväristä sopivan mittaisen langan ja neuloin sen samalla pohjavärin kanssa, jos ei osunut ihan oikeaan niin sitten vaan korjailin niitä kuviovärisiä silmukoita vähän. Ihan hyvin onnistui ja opin äkkiä ottamaan sopivan pituisen langan.


Kantapäässä on onteloneuleen lisäksi nostettuja silmukoita, neulos on siis hyvin paksua ja pehmeää kun välissä menee iso määrä lankaa.


Pohjaan olisi minimivaatimusten mukaan pitänyt tehdä vähintään viisi kuviota, minä tein kuusi koska taisin neuloa taas kerran vähän tiheämpää (yksi kuvio tehtiin jo kantapohjaan). Nämäkin sukat sopivat paremmin talvisille keleille ja taitavat jäädä mulle itselle kun ovat niin sopivat.


Malli: Chill Thrill
Langat: pinkki Fabel ja violetti Fortissima Socka
Puikot: 2.25 mm sukkapuikot ja pyörö


Kohta alkaa sukkaTourin kakkosetappi, saapa nähdä kauanko jaksan valvoa.


7 kommenttia:

 1. Olet sinä mieletön puikottelija.
  Kauniit sukat, jälleen.

  VastaaPoista
 2. Ompas jännä kuviointi sukissa, hyvällä tavalla jännä :)

  VastaaPoista
 3. uusi lukija ilmoittautuu mukaan muonavahvuuteen.
  Aivan ihania töitä täällä ja mukavia ohjeita..

  VastaaPoista