sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen etappi

Tour de Sock sukkakilpailu alkoi vihdoin viime sunnuntaina. Tänä vuonna en ole Suomen edustusjoukkueessa vaan meidän sisukas joukkue ottaa kisan vähän rennommin. Kaikki sukat on kuitenkin tarkoitus saada valmiiksi annetussa ajassa. Ja voihan sitä samalla napata muutaman pisteen ykkösjoukkueen pahimmilta kilpailijoilta.


Ohje julkaistiin meidän aikaa sunnuntaina iltapäivällä. Tallensin ohjeen tabletille ja aloitin neulomisen. Sukat aloitettiin varpaista ja niitä alkukerroksia neuloessani päätin kuitenkin tulostaa ainakin kaaviot. Muuten onnistui mutta tulostimessa oli muste lopussa eikä paperille tullut kuin muutama haamuviiva. Tabletille ladatulla ohjeella piti siis pärjätä.


Malli ei ollut ihan niin yksinkertainen mihin tässä kisassa on yleensä totuttu ekalla etapilla. Kantapää taisi olla ainakin suurimmalle osalle ihan uudenlainen, tosin muunnelma tiimalasista joten ohjetta sai lukea aika tarkkaan.


Tein ensin ensimmäiseen sukkaan ohjeen pienimpään kokoon vaaditut kaksi mallikertaa palmikoita. Aloitin sitten toisenkin sukan kun päätin kuitenkin tehdä molemmat yhtäaikaa. Vaihdoin noiden kahden mallikerran jälkeen puikot vähän isompiin kun tiheys ei ihan täsmännyt ohjeen tiheyteen ja sukista oli tulossa aika pienet. Sain kumpaankin sukkaan kantapäät valmiiksi, katsoin kelloa ja päätin mennä nukkumaan kun tällä kertaa en oikeastaan tavoitellut huippusijoitusta.


Aamulla nukuin aika pitkään ja aamiaisen jälkeen jatkoin taas sukkia. Varressa oli monenlaisia palmikoita ja koska tein molempia sukkia yhtäaikaa, silmukoita piti siirrellä aina välillä. Sitten kun olin jo ihan loppukerroksilla eikä ohjetta tarvinnut enää lukea, siiryin pihalle neulomaan. Langanpäitä päätellessä kurkkasin kilpakumppanien tilannetta ja pikkuisen yllättäen valmiina oli vain kaksi paria ja nekin nopeiden suomalaisten, siis meidän ykkösjoukkueen.


Kolmas sija ensimmäisellä etapilla oli yllättävän hyvä saavutus koska en valvonut yhtään ylimääräistä ja neuloin ilman kiirettä. Tavallisesti kun olen yrittänyt neuloa oikein nopeasti, en ole työn valmistuttua saanut neulottua mitään moneen tuntiin. Nyt otin puikot käteen melkein heti kun sain sähköpostin lähetettyä. Tämän rentouden kun saisi säilytettyä läpi koko kisan.


Malli: Wye ja kuten aina näissä kilpailuohjeissa, ohjeen voinee ostaa vasta kisan päätyttyä
Lanka: Lanitium ex machina Glitter Sock väri sterling hopean värisellä kimalteella
Puikot: 2 mm ja 2.25 mm pyöröt


Seuraavan kierroksen lanka tulee myös olemaan lanitiumin kimalletta, luultavasti tuo kuvan alin väri. Tänään iltapäivällä alkaa sukkahullutuksen viimeinen kisakierros ennen finaalia, mulle saa pitää peukkuja illalla että kädet kestää ja nopeus riittää. :)


8 kommenttia:

 1. Tosi kiva nähdä Sterlingiä neulottuna pintana, sitä kun tuli itsekin tilattua, ilman kimalletta tosin. Ja tietysti on peukut pystyssä sekä nopeuden että kestävyyden puolesta!

  VastaaPoista
 2. Mites nopsa sie sitten oletkaan, jos pistät ison vaihteen silmään? Huuui!
  Nämä ovat tosi kauniit, väri sopii niihin upeasti.

  VastaaPoista
 3. Ihan hullua sukka-vauhtia! Noi tourin sukat on tosi kauniit, erikoiset, mutta kauniit!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä kisaan! Sukat ovat todella hienot. tykkään noista palmikoista ja kierroista.

  VastaaPoista
 5. Voi hurja miten käsittämättömän nopeasti puikkosi tanssivatkaan! Upeat sukat ja lanka :).
  Sterlingiä (Silky BLF Sock) on täälläkin odottamassa huiviksi muuntautumistaan.
  Olen nyt hurahtanut Lanitium ex Machinan lankoihin. Onko keskimmäinen Glitter -vyyhti kenties Catalonian Nights?
  Tsemppiä kisaan toivottelee kisan penkkiurheilija.

  VastaaPoista