keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Iloisia värejä

Vähän aikaa sitten kun kävimme Tampereella, kävin tietenkin myös lankakaupassa. Lankamaailma on jotenkin niin sopivasti siinä matkan varrella. Ja nähtyäni hyllyssä tosi iloisen värisen kerän, jouduin tietenkin laittamaan sen koriini, vaikka just tämä lankatyyppi on semmoinen jota en erityisesti tykkää edes neuloa.


Iloiset värit houkuttelivat aina vaan enemmän ja enemmän ja lopulta mun oli ihan pakko ottaa lanka puikoille. Malliksi valikoitui Sock Sniper kisan yksinkertaisin malli, tähän lankaan ei kovin monimutkaista mallia tarvita, värien pitää olla pääosassa.


Ensimmäisen sukan neulottuani katselin kerää ja totesin että värit taitaakin jatkua päinvastaisessa järjestyksessä, joko jossain olisi solmu tai sitten langan väriraportti on vaan hurjan pitkä. Päätin kuitenkin jatkaa suoraan ottamatta yhtään lankaa pois välistä. Jälkimmäinen arvaus osui oikeaan, raidat alkoivat alusta vasta toisen sukan terässä, lähellä kärkeä.Sukista olisi tuskin tullut identtiset vaikka olisi ottanut osan pois välistä, lanka on oikeastaan kierteetöntä ja yhdessä väriraidassa voi olla useampaa väriä. Ensimmäinen sukka on tuommoista vähän tummempaa meleerattua ja toisen sukan värit on enemmän yksivärisiä, kirkkaampiakin.


Malli: Roman Holiday Socks
Lanka: Hjertegarn Kunstgarn
Puikot: 2.5 mm pyöröpuikko


Sukkasatoon on valmistunut lisäksi parit junasukat. Näissä lankana Novitan Wool, se vanha merinovillainen.7 kommenttia:

 1. siis ihan mielettömät nuo värit noissa sukissa. aivan ihanat <3 kannatti siis ehdottomasti neuloa..

  VastaaPoista
 2. Upean väriset sukat! Ja söpöjä nuo junasukat.

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirtsakat sukat, ja mitkä värit. Sellaiset ilopillerit. Malli on kivan simppeli, just omiaan näille väreille.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat ihanissa väreissään! Ja juuri tuo "eriparisuus" tekee niistä viehättävät. Tuskin näyttäisivät näin kivoilta, jos värit olisivat symmetriset.

  VastaaPoista
 5. Ihanan väriset sukat! Miekin olisin sortunut kaupassa tuohon lankaan, mutten sitten olisi kyllä saanut mitään siitä neulottua.

  VastaaPoista