sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pikkuiselle

Sukuun syntyi pikkuinen tyttölapsi vähän aikaa sitten. Jo kesällä kuulin että tulokas on tyttö joten ei kun ostamaan vauvalankaa tyttöväreissä. Lähilankakaupassa oli juuri silloin Lanett loppuunmyynnissä ja väri valikoitui lopulta sen mukaan mitä oli tarjolla. Leijonankeltainen on kuitenkin kiva väri ja olisi toki käynyt myös pojalle.


Vaikka lehdissä on usein kivoja haalariohjeita, tämä malli on ihan omasta päästä. Selailin hetken mallineulekirjojani ja löysin vanhasta saksalaisesta kirjasta kivan mallineuleen. Sitten vain laskin mistä kohtaa pitää aloittaa jos haluan kuvion jatkuvan myös sitten kun lahkeet on yhdistetty.


Silmukkamääriä ja mittoja katsoin jostain Novitan haalariohjeesta lisäsin ja vähensin muutamia silmukoita mallineuleen mukaan. Yläosan tein taas ihan omasta päästä koska ohjeessa jota katsoin oli toisenlaiset hihat.


Menin haalarin kanssa paikalliseen kangaskauppaan vetoketjuostoksille ja jouduin valitettavasti toteamaan että keltainen ei taidakaan enää olla mikään muotiväri. Päädyin lopulta valkoiseen ketjuun kun värivalikoima oli aika suppea.


Haalari valmistui sopivasti ennen vauvan syntymää ja lankaa riitti myös junasukkiin. Sukat jäi kuitenkin kuvaamatta kun ne valmistui aika paljon haalarin jälkeen ja sitten neuleet toimitettiinkin ja saajalle.


Malli: Ihan oma
Lanka: Lanett, lankaa kului vähän alle 5 kerää
Puikot: resoreissa 2 mm, hihoissa, lahkeissa ja vartalo-osassa 2,75 mm, yläosassa 2,25 mm4 kommenttia:

  1. Tosi kiva haalari ja mallikuvio! Lämmittää varmaan pientä ihanasti.

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihana haalari, taitavasti suunniteltu kuvioineen ja väreineen!

    VastaaPoista
  3. Löysin blogiisi ja jäin ihailemaan upeita töitäsi. Olet tosi taitava! Neuleiloa jatkoonkin!

    VastaaPoista