perjantai 12. kesäkuuta 2015

Toinen etappi

Tour de Sock sukkakilpailun toinen etappi alkoi eilen illalla ja kestää ensi viikon sunnuntaihin asti. Tämänkin mallin sain testattavaksi jo aikaisin keväällä.


Kun ohje tipahti postilaatikkoon yhtenä perjantai-iltapäivänä, olin aivan innoissani. Ihana malli, miten nuo on oikein tehty. Tulostin ohjeen heti mietin mielessäni mitä värejä valitsen. Värit valikoituivat oikeastaan keväisen ajankohdan ja ohjeen alkuperäisen nimen mukaan.


Taisin aloittaa neulomisen heti samana iltana. Jalan pääliosan kaavioon päästessäni huomasin että siinä oli useampia virheitä. Laitoin viestiä kisajärjestäjälle, mutta jatkoin kuitenkin neulomista. Malli oli mielestäni niin selkeä että pienet puutteet kaaviossa eivät haitanneet kun ohjeessa oli kuitenkin hyvät kuvat ja olin jo oppinut tekniikan.


Ensimmäinen sukka oli jo valmis kun vihdoin sain sähköpostiin korjatun version ohjeesta. Ja kuinka ollakaan, suunnittelija olikin muuttanut ohjetta aika paljon. Jouduin purkamaan varren ja kantapään kokonaan, terään ei onneksi oltu tehty muutoksia.


Aika pian totesin että en saa sukkia tehtyä ohjeen mukaisesti. Tein hankalaan kohtaan oman ratkaisun ja jatkoin sitten taas ohjeen mukaan. Testaajan ei kyllä pitäisi tehdä oman pään mukaan mutta kun en vaan saanut ohjetta toimimaan.


Laitoin toki sähköpostia kisajärjestäjälle, kun epäilin että muutama muukin neuloja voisi kompastua samaan kohtaan. Laitoin myös oman ratkaisuehdotukseni tiedoksi. Toisella testaajalla ei ollut tuossa kohdassa mitään ongelmia joten tunsin itseni kyllä aika tyhmäksi.


Viestittelin vielä suunnittelijan kanssa myöhemmin yksityisesti ja kerroin myös muutamasta pikkuvirheestä jotka olin ohjeesta löytänyt.


Kun sitten kisan alettua kävi ilmi että tämä malli olisi seuraavana vuorossa, kysyin kisajärjestäjältä, onko ohjeesta olemassa uudempaa versiota. Halusin testata vielä toisenkin koon ja tarkistaa samalla onko ne muutamat pikkuvirheet korjattu. Tulostin uuden version ja kun sitten aion ruveta neulomaan, totesin että ohjeesta puuttui kokonaan yksi osio.


Ilmoitin virheestä eteenpäin mutta jatkoin kuitenkin neulomista kun ajattelin että juuri tuohon kohtaan on tuskin tullut mitään muutosta. Olin oikeasti yllättynyt kun pääsin siihen edellisellä kerralla ongelmia aiheuttaneeseen kohtaan, se olikin tässä uudessa versiossa melkein sellainen mitä itse kerroin tehneeni. Sainpa testattua tämänkin kohdan ja totesin toimivaksi. Toiset sukat tein isommalla koolla kuin ensimmäiset, mutta pienemmillä puikoilla sukista tuli kuitenkin pienemmät. Kellotin toisen sukan kun neuloin sen melkein yhteen putkeen, aikaa kului 7.5 tuntia ja pesin samalla noin viisi koneellista pyykkiä. En todellakaan voisi kuvitella osallistuvani mihinkään sukkakisaan jos olisi tesitineulonut ohjeen aiemmin kuten jotkut tekivät sukkahullutuksessa, opin mallit ihan liian helposti ulkoa (ja muistan ne vielä pitkän ajan kuluttua).


Aloitin vielä päivää ennen ohjeen julkaisua uudet sukat ohjeen isoimman koon ohjeella ja huomasin siinäkin kaaviossa pari pientä virhettä. Suunnittelija oli hyvin iloinen kun sai nekin korjattua ennen ohjeen julkaisua.


Malli: Far Into the Forrest
Langat: eka pari Opal vihreäkirjava ja Invictus Yarns Victorius keltainen. Toinen pari Handu perussukkalanka oranssi ja Canon Hand dyes Charles Merino Sock tumma punaruskea
Puikot: ekassa parissa 2.5 mm ja toisessa ensin 1.75 mm myöhemmin 2.25 mm


5 kommenttia:

 1. Miten kauniita molemmat sukat:)

  VastaaPoista
 2. ihanat! Oletpas ollut ahkera ja tarkkanäköinen noita ohjeita testatessasi! Varmasti ohjeen kirjoittajan mieleen tuollainen testineuloja! Ja neulontavauhdista päätellen myös äärimmäisen nopea!!!

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat jälleen kerran! :-)

  Sinut on haastettu:
  http://luonnonluomaa.blogspot.fi/2015/06/kolmen-blogin-haaste.html.
  Vastaaminen on ehdottoman vapaaehtoista :-)

  VastaaPoista
 4. Onpas hienot ja hauskaa, miten värivalinta muuttaa kuvion ulkonäköä. Ensimmäisistä hennon keväisen vihreistä tulee mieleen lehdet ja voimakkaammista ruskeakeltaisista tuli ja tiikerit. Varmaan jostain sisnisen ja vihreän sävyistä mieleen olisi tullut riikinkukon pyrstö.

  VastaaPoista