sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

HarlekiiniSukkahullutuksen viimeinen ohje julkaistiin toukokuun lopulla ja sain sukat myös valmiiksi toukokuussa. Langaksi pyydettiin valitsemaan raidallinen tai vaikka prätkävärjätty lanka joten valitsin hyvin kirjavan vyyhdin.


Raitalanka olisi kuitenkin sopinut tähän malliin paremmin joten sukkien valmistuttua aloitin heti perään toiset, tällä kertaa vähän pienemmillä puikoilla kun ensimmäiset oli vähän turhan isot.


Malli koostuu vinoneliöistä jotka neulotaan yhteen työn edetessä eli seuraavaan palaan poimitaan silmukoita edellisen palan reunasta. Tein  ensimmäisen parin ohjeen mukaan eli aloitin keskimmäisestä palasta ja tein reunapalat ohjeen järjestyksessä. Toisen parin tein niin että neuloin ensin neljä reunapalaa yksitellen ja yhdistin ne keskipalalla. Viiden palan jälkeen neulottiin kantapäähän vähän erilainen pala, kärki ja lopulta varsi, ensin kolmiot eteen ja taakse ja lopulta yhtenäinen resori.


Toisen parin jälkimmäistä sukkaa aloittaessa, ihan ensimmäisessä vinoneliössä, langassa oli solmu. Raitalangassa ei voi koskaan tietää jatkuuko raidoitus solmun jälkeen oikein mutta päätin että tällä kertaa se ei haittaa vaan jatkan sen kummemmin lankaa katsomatta.


Tällä kertaa langassa olikin isompi virhe sen solmun jälkeen. Lanka jatkui paljon haaleamman värisenä, yksi raita oli melkein kokonaan valkoinen.


Toinen sukkapari on siis kovasti eriparinen, en tiedä olisiko loppukerä ollut oikeamman väristä, mun mielestä kaikki värit tuossa toisessa sukassa on selvästi haaleampia. Onneksi virhe tuli kuitenkin tämmöisiin sukkiin joiden ei ollut tarkoituskaan olla ihan samanlaisia.


Malli: Harlequino
Langat: Indigodragonfly Merino Nylon Sock ja Regia Kaffe Fasset color
Puikot: 2.25 mm ja 1.75 mm8 kommenttia:

 1. Oi miten ihanat, etenkin nuo pätkävärjätyt!!

  VastaaPoista
 2. Nää on kyllä niin haasteellisen näköiset sukat, että toivottavasti tämän tyyppisiä ei tule Tourille! (Jos tulee niin sitten pitää opetella.) Mutta hienon näköiset, nuo pätkävärjätyt etenkin on jännät.

  VastaaPoista
 3. Ompas jännä malli. Ja aikas taituri olet, kun heti sovellat ohjetta!

  VastaaPoista
 4. Uskomattomat sukat! Jälleen kerran.

  VastaaPoista
 5. Onpa mielenkiintoisen näköinen malli. Ei välttis just sellainen johon itse ryhtyisin, mutta hauskasti erikoinen. Todellakin :-D Tuo raitalanka näyttäis toimivan tässä tosi kivasti, tulee erikoinen rakenne hyvin esiin.

  VastaaPoista
 6. Ei ihan jokapäivä tulekkaan tälläisia erikoisuuksia vastaan. Kivat ja taitavasti tehty!

  VastaaPoista
 7. On aika räikeä yhdistelmä tuo punasininen lanka ^___^' Mielenkiintoiset ja haastavat sukat ilmeisestikin. Voisihan tuota kokeilla joskus ihan huvikseen

  VastaaPoista