sunnuntai 23. elokuuta 2015

Värikkäät viuhkat

Huomasin Ravelryssä kivan näköisen sukkamallin, semmoisen josta piti taas vaihteeksi miettiä että mitenhän tuo on tehty. Huomasin ohjeen samana päivänä kun se ilmestyi ja tulostin sen samantien, saksaksi, nyt ohjeesta on myös englanninkielinen versio.


Tulostamassani versiossa oli jonkin verran virheitä ne on jo korjattu ja uusin versio on varmaan jo kunnossa.


Periaatteessa nämä on ihan raidalliset perussukat, vähän joustinraitaa ja kapeita kontrastivärisiä raitoja. Ohje on kirjoitettu kolmelle eri värille, itse käytin vain kahta.


Mun mielenkiinnon herätti kuitenkin se miten hauskasti pitsineuletta on näissä käytetty. Eli noissa leveissä vihreissä raidoissa neulotaan yksinkertaista pitsineuletta ja sitten oranssin raidan kohdalla jokaisesta rei'ästä otetaan langankierto jotka neulotaan sitten seuraavalla kierroksella yhteen.


Ohje on varsin yksinkertainen mutta silti ainakin saksalainen versio on hurjan pitkä, peräti 21 sivua. Olis sen asian voinut ehkä vähän lyhemminkin esittää.


Sukan suuhun virkattiin lopuksi nirkkoreunus. Saksalaiset virkkaustermit on mulla vähän huonosti hallussa enkä jaksanut ladata englanninkielistä ohjetta, tein sitten jotain sinne päin.


Sukan varteen ommeltiin vielä pieniä nappeja. Jos sukkia pidetään kuten ne on ohjeessa tarkoitettu, napit on jalan sisäsyrjällä. Mutta voihan näitä toki pitää myös toisin päin jolloin napit näkyy ehkä paremmin.


Malli: Löwenzahl
Langat: vihreä Pirkanmaan Kotityön Kirjopirkka ja oranssi Handun perusukkalanka
Puikot: 2.25 mm


6 kommenttia:

  1. Upeita sukkia. Sukan värit kertovat, että kesä on päättymässä kun vihreys haalistuu nyt...

    VastaaPoista
  2. Kaunis toteutus näissä sinun sukissa! Tässä ohjeessa on kyllä suunnittelijalla ollut ideaa. Piti itsekin ladata tämä ohje jemmaan.

    VastaaPoista
  3. Kaunis toteutus näissä sinun sukissa! Tässä ohjeessa on kyllä suunnittelijalla ollut ideaa. Piti itsekin ladata tämä ohje jemmaan.

    VastaaPoista