sunnuntai 2. elokuuta 2015

Ohi on

Tämä vuoden Tour de Sock kisa päättyi virallisesti heinäkuun viimeisenä päivänä. Lopullinen tuloslista on vielä julkistamatta mutta kaksi nopeinta sekä yksilö- että joukkuekisassa on suomalaisia.


Vähän tuntui hassulta olla kisaamatta tänä vuonna mutta testaaminen oli kivaa ja ohjeiden odotus melkein yhtä hauskaa kuin kilpailijana (lähinnä odotin muiden kommentteja, itsehän tiesin mitä on tulossa).


Mulla on vielä muutamat Tourin ohjeilla tehdyt sukat esittelemättä. Kakkoskierroksen malli oli mun ehdoton suosikki ja koska kaikki kolme kokoa ovat vähän erilaisia niin tein sitten sillä isoimmalla koollakin sukat. Nämä neuloin niin että testasin samalla miten lankojen järjestys (siis dominanssi) vaikuttaa tämmöisessä lähinnä raidallisessa kirjoneuleessa.


Sukat on siis neulottu muuten ihan samoilla väreillä ja niin että tummat ja vaaleat ovat samoilla kohdilla kummassakin sukassa, vain lankojen neulomisjärjestystä on vaihdettu. Ja lopputuloksena toinen sukka on selvästi tumma ja toinen vaalea.


Viimeisen etapin sukkia neuloin vielä kaksi paria keskimmäisen koon silmukkamäärällä. Ensin neuloin sukat varresta varpaisiin ja niin että testasin kaikki kaaviot varteen, näissä on varressa kuvioraitojen välissä vähemmän kerroksia kun halusin testata vain kaavioiden toimivuuden.


Ja yhtä kaaviota muokkasin pikkuisen kun en edellenkään tykkää pitkistä langanjuoksuista kirjoneuleessa.


Juuri ennen etapin alkua aloitin vielä yhden parin, tällä kertaa varpaista varteen. Viimeiseen pariin valitsin vaaleanvihreän pohjavärin ja sitten jämäkopasta kaikki sateenkaaren värit.


Halusin tehdä tällä mallilla useammat vain siksi että kilpailijoiden on hyvä nähädä erilaisia värivaihtoehtoja, tästäkin mallista oli ennen kisaa neulottu vain yksi pari näiden mun sukkien lisäksi.


Kisassa on vielä muutama äänestys jäljellä. Koska olen mukana moderaattorina, joudun valitsemaan mielestäni kivoimmat kuvat jokaiseen äänestykseen. Se ei ole mitenkään helppoa kun kivoja kuvia on joka kerta enemmän kuin saan valita. Ja kun niitä kuvia on mistä ne kivat pitää valita on satoja niin kuvien selaamisessa menee myös kiitettävästi aikaa.


Ensi vuonna kisa järjestetään taas kesä-heinäkuussa. Itse en vielä tiedä olenko mukana ja jos olen niin kisaanko vai teenkö jotain ihan muuta.


Tour de Sock kisan sisarkisa, sukkavaihto/sota, Sock Sniper alkaa syyskuun alussa ja siihen voi ilmoittautua juuri nyt. Itse en osalistu tänä vuonna muuten kuin ostamalla ohjeet, ehkä neulon jonkun mallin, ehkä en.


4 kommenttia:

  1. Ihana sukkakasa! :) Tosi kauniita nuo sinun kutossukatkin, se malli ei minua ensin puhutellut lainkaan. Nyt kun noita värejä ja modauksia katselen, niin saatan jopa tehdä toisetkin. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia ja mahtava määrä. Onhan siinä ollut tikuttelemista :)

    VastaaPoista
  3. Ihania sukkia! Olet kyllä älyttömän nopea / kärsivällinen, kun olet jaksanut tuon kasan neuloa. :)

    VastaaPoista