sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Viimeinen etappi

Tour de Sock kisan viimeinen etappi alkoi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Ensimmäiset sukkaparit olivat valmiina jo keskiviikkona aamupäivällä kuten olin vähän arvellutkin. Malli on kokeneelle neulojalle helppo ja nopea.


Tämä mallin testaaminen ei sen sijaan ollut ollenkaan helppoa eikä yhtään nopeaa. Sain ohjeen sähköpostiini toukokuun lopulla. Sukkahullutus oli vielä kesken joten en aloittanut tämän mallin testaamista ihan heti. Kun sitten lopulta löysin sopivat langat ja pääsin aloittamaan niin enpäs pääsytkään alkua pidemmälle, ohjeen silmukkamäärissä oli virhe ja toinen testaaja huomasi virheen myös ohjeen kerrosmäärissä.


Sitten vain odoteltiin uutta versiota ohjeesta. Ja sitä odotusta riittikin sitten ihan viime metreille asti. Ohjeen lopullinen versio tuli meille testaajille vain muutama päivä ennen etapin alkua.


Neuloin ensin tuon sini-vihreän parin, lähinnä testasin toimiiko pienimmän koon kaaviot. Sukat on neulottu lopullisesta ohjeesta poiketen ylhäältä alas ja kerrosmäärissä on eroa lopulliseen ohjeeseen. Pinkki-valko-harmaan parin toinen sukka on neulottu suunnilleen ohjeen mukaan, ensimmäisen sukan jälkeen tuli vielä joitakin muutoksia.


Tähän malliin annettiin aika paljon vapautuksia, kaaviot sai järjestellä oman maun mukaan, kaikkia piti kuitenkin käyttää ja värejä sai käyttää ihan niin paljon kuin itse halusi. Ja toisin kuin muutamat neulojat olivat lukevinaan, malliin ei saanut suunnitella omia kuvioita.


Malli: Nordic Stripes
Langat: Hjertegarn Sock Wool tumman harmaa ja tumman vihreä, Regia siniharmaa, Kirjopirkka vaalean vihreä, Fabel pinkki ja Pikkusisko valkoinen. Pääväriä meni tähän pienimpään kokoon n 35 g, kuviovärejä 15 - 20 g/väri
Puikot: 2.25 mm7 kommenttia:

 1. No menipä se sitten melkoisen tiukalle ajallisesti, huh! "Skandaali kulisseissa". :D Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat, hyvät väriyhdistelmät molemmissa. Minä en ensinäkemällä pitänyt tästä mallista lainkaan, eikä neuloessakaan kovasti puhutellut. Valmiista sukista tuli kuitenkin ihan kivat ja hyvin jalkaan istuvat. Nyt kun olen katsellut muiden valmistuneita kauniita sukkia, tiedä vaikka tekisin toiset. Niin se mieli muuttuu. :)

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat todella kauniit!! Missä voisin ihastella muiden neulojen valmiit sukat?? Ravelrytunnus on jos sitä tarvitaan. Vai onko ihan omat sivut jossain netissä?? En ole fb:ssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olet kirjautunut Ravelryyn niin vaikka tuota mun ohjelinkkiä klikkaamalla pääset katsomaan kaikki tällä mallilla Ravelryyn kirjatut työt. Ohjesivulla on semmoinen laatikko jonka yläreunassa lukee About this pattern ja sen laatikon alareunassa on sitten linkki projekteihin.

   Ja Ravelryn Tour de Sock ryhmässä on sitten kaikille Tourin aikana julkaistuille malleille omat kuvaketjut joissa on vain kuvia ilman kommentteja ja keskusteluja. Tämän etapin sukat löytyvät ketjusta Stage Six 2015 - Photo Finish. http://www.ravelry.com/groups/tour-de-sock

   Poista
 4. Voi jestas kuinka tiukille ohjeistushommat menivät. Hurjaa.
  Tämä malli ei mukamas sykäyttänyt alkuun, mutta muiden toteutuksia katsoessa mieli näköjään muuttuu.

  VastaaPoista